Logo decormyyhome.com

Правила за безопасна работа с домакински химикали

Правила за безопасна работа с домакински химикали
Правила за безопасна работа с домакински химикали

Съдържание:

Видео: Как да използваме газова бутилка безопасно 2024, Юли

Видео: Как да използваме газова бутилка безопасно 2024, Юли
Anonim

Изглежда, че домакинските химикали са лесни за работа. Но не всеки знае за вредата, която могат да причинят на нашето здраве. За да защитите себе си и близките си, следвайте серия от правила.

Image

Съхранение и изхвърляне

Домакинските химикали, въпреки относителната си безобидност, все още са химия. Следователно, трябва да се справите внимателно. Не забравяйте да съхранявате в херметически затворени контейнери, далеч от източници на топлина и пряка слънчева светлина. Освен това, уверете се, че всички буркани, бутилки и прахове, дори ако са добре затворени, не са достъпни за деца. Понякога изобретателността, която проявяват, може да надмине всичките ви очаквания.

Не съхранявайте нищо без име и ясни инструкции за работа. Всички буркани и кутии с неизвестно съдържание са безпощадно изхвърлени - това е вашата безопасност. Също така, не съхранявайте средства, които са много малко. Това може да изглежда като прекомерна разточителност, но в полусухо състояние много вещества променят свойствата си и в най-добрия случай ще станат просто безполезни.

Безопасна употреба

Рекламните лозунги непрекъснато повтарят колко полезен е препаратът за миене на съдове за ръце, но не вярвайте това безусловно. Дори и най-деликатните почистващи препарати обаче не са предназначени за грижа за кожата, а за почистване на повърхности или материи. Ето защо, всички домакински работи, свързани с използването на домакински химикали, опитайте се да направите с гумени ръкавици. Когато пръскате аерозолни продукти, използвайте респиратор или предпазвайте носа и устата си с марлева превръзка.

След почистване на повърхностите с всякакви агресивни домакински химикали, не забравяйте старателно да изплакнете третираната зона с много вода, за да отстраните всички вредни вещества. И в никакъв случай при никакви обстоятелства не смесвайте един домакински химически продукт с друг. Тоест, можете да опитате два различни шампоана, разбира се, но дори и в този случай резултатът може да е неочакван. Няма какво да се каже за почистващи продукти за домакински уреди, подове или печки. Запомнете едно нещо - производителите на средства гарантират вашата безопасност само при спазване на правилата за използването му.