Logo decormyyhome.com

Прах, гел или таблетки: какво да използвате при пране на дрехи?

Прах, гел или таблетки: какво да използвате при пране на дрехи?
Прах, гел или таблетки: какво да използвате при пране на дрехи?

Видео: Съдомиялни с DosageAssist от Bosch - за блестящи резултати при всяко измиване. 2024, Юли

Видео: Съдомиялни с DosageAssist от Bosch - за блестящи резултати при всяко измиване. 2024, Юли
Anonim

Ако изберете правилната пудра за пералнята, можете да премахнете петна от всяко нещо, включително пуловери с добавена вълна, както и обувки или килими. Преди да дадете предпочитание на определена марка, внимателно проучете състава на продукта и как да го използвате.

Image

Препаратът трябва да бъде избран много внимателно. Ако семейството ви има алергии, използвайте специално формулирани прахове. В краен случай измийте с бебешки или домакински сапун. Настържете сапуна, накиснете дрехите в леген и след това използвайте цикъла в пералнята: изплакнете + завъртете.

Ако повечето неща са оцветени, продуктите, съдържащи белина, няма да работят. Той е идеален за деликатни тъкани като тюл, шифон завеси. Дрехите и одеялата с високо съдържание на вълна се перат най-добре в специален цикъл. Ако пуловерите или одеялата имат смесен състав, те могат да се перат с други дрехи с обикновен прах.

Повечето почистващи препарати си вършат добре работата при температура от 30 градуса и с цикъл не повече от час. Намажете петна с четка. Можете да накиснете тези неща предварително и след това да ги измиете нормално. Придържайте се към препоръчителната доза, посочена на опаковката, тя е повече от достатъчна.

Основният недостатък на праха е неговата течливост. Когато заспите, се образува фин прах, което е източник на контактна алергия. Изсипете праха в мерителна чаша, едва след това добавете в машинното отделение. Не всяка пералня може да я измие напълно от тавата. Ако това се случи с вашето оборудване, или сменете праха, или го разтворете предварително във вода.

Гелът е малко по-скъп, но се справя много по-добре с предназначението си. Може да се разпредели и с мерителна чаша, а когато останат малко пари на дъното на бутилката, добавете вода и оставете останалото в машината!

Таблетките са с 25% по-скъпи от гела. Не хвърляйте в пералнята с мокрите й ръце: продуктът ще се разтопи преждевременно. Но те не могат да бъдат дозирани, ако трябва да измиете 1/2 от натоварването на машината. За тези цели използвайте друг инструмент.