Logo decormyyhome.com

Защо фурната може да не работи

Защо фурната може да не работи
Защо фурната може да не работи

Съдържание:

Видео: Колко опасни са МИКРОВЪЛНОВИТЕ ФУРНИ? 2024, Юли

Видео: Колко опасни са МИКРОВЪЛНОВИТЕ ФУРНИ? 2024, Юли
Anonim

Хората по всяко време обичаха най-различни сладкиши. Днес ролята на традиционната пещ се играе от електрически или газови фурни. Тези устройства, когато са правилно инсталирани и използвани, служат в продължение на много години. Но дори добра, скъпа фурна се разгражда с времето.

Image

Видове фурни

Фурните се предлагат в два вида: газови и електрически. През цялата история на съществуването на газови печки тяхното оборудване и принцип на работа не са се променили драстично. Следователно основната им разлика един от друг е обемът, дизайна и марката на производителя. Разликата между газова и електрическа фурна е, че една газ загрява храна най-много от две страни, тъй като тук нагревателните елементи могат да бъдат разположени само отгоре и отдолу.Тогава, като конвектор се доставя с електрически фурни, той позволява подаването и циркулацията на горещ въздух възниква равномерно.

Причини за неизправност на газовата фурна

Основната причина, поради която газовата фурна може да не се включи, е спирането на газа. Това се случва например, ако газовите служби прекъснат доставката на газ поради ремонт в тази зона или авария. Достатъчно е да се обадите на спешната служба на gorgaz и да разберете дали се извършват някакви ремонти.

Вторият тип повреда - температурният датчик може да е неизправен, така че фурната да не се нагрява или обратното - да се прегрява. Обикновено подобна разбивка се елиминира чрез подмяна на дефектната част. И може да бъде още по-просто: или влагата, получена върху газовата горелка, в резултат на което искрата угасва и горелката не свети, или просто след инсталирането на фурната вентилът за подаване на газ към печката на фурната не е отворен. В случай, че газовата фурна спре да работи внезапно, е необходимо да се провери дали термодвойката може да е излязла от строя и следователно електромагнитният клапан не позволява на газ да премине към горелката на фурната.

Причини за неизправност на електрическата фурна

Ако електрическата фурна е спряла да работи, първата причина е прекъсване на захранването. Също така превключването от печката към фурната може да е неизправно, нагревателната бобина на фурната може да е изгоряла. Друг интересен фактор, поради който електрическата фурна може да не се включи, не е настроен таймер. Някои производители на електрически печки и фурни - настройката на таймера е предпоставка за правилната работа на оборудването. Точно както при инсталирането на нова фурна - трябва да зададете времето и когато внезапно захранването е изключено и когато фурната е включена отново - трябва ръчно да настроите таймера отново.

И накрая, най-честите причини за повреда на всяка фурна: повреда на вентилатора на фурната, неизправност на електрически елементи, като бутони или проводници, повреда на стъклото на фурните - механични или в резултат на износване.

Свързана статия

Какво да направите, ако машина за хляб SCARLETT замръзне при печене