Logo decormyyhome.com

Откъде идва черната плесен

Откъде идва черната плесен
Откъде идва черната плесен

Съдържание:

Видео: ТОП 10 СУЕВЕРИЯ, в които НЕ ЗНАЕШ ЗАЩО ВЯРВАШ 2024, Юли

Видео: ТОП 10 СУЕВЕРИЯ, в които НЕ ЗНАЕШ ЗАЩО ВЯРВАШ 2024, Юли
Anonim

Често след ремонт в банята или в кухнята, след известно време на завесата или по шевовете на плочките се появяват черни петна. Това не е нищо друго освен черна плесен.

Image

Малки количества черна плесен винаги присъстват във въздуха. То става ясно забележимо само когато настъпва голямото му натрупване и са налице условия за неговия растеж. Мухълът се появява доста често в слабо проветриви влажни помещения.

Вентилацията в апартаментите, като правило, се осъществява чрез пукнатини в прозорците от стария тип, тоест чистият въздух навлиза в апартамента през прорези за прозорци, и излиза през изпускателен отвор, направен в стената на банята и кухнята. И модерните прозорци са направени по такъв начин, че излишните миризми, шум и прах от улицата не проникват в апартамента. Съответно, чистият въздух не прониква в стаята, затова се създават доста удобни условия за черна плесен. Има и друга причина - това е възможно блокиране във вентилационната тръба.

Опасността от черна плесен

С постоянно вдишване на спори от черна плесен и нейните отпадни продукти можете да си осигурите алергии, астма, пневмония и различни заболявания на горните дихателни пътища. При човек, който остава дълго време в стая, където има черна плесен, имунитетът е намален, появяват се периодични главоболия, кървене от носа.