Logo decormyyhome.com

Основните видове дървен материал

Основните видове дървен материал
Основните видове дървен материал

Видео: Borneo Death Blow - pŭlen dokumentalen film 2024, Юли

Видео: Borneo Death Blow - pŭlen dokumentalen film 2024, Юли
Anonim

Един от най-популярните видове изделия от дърворезба е бар, който служи за изграждане на къщи, бани и помещения за помощни помещения. Най-добрият начин за изграждане на къща е двустранна греда с два обработени слоя, разположени от противоположните страни на детайла, което позволява по-рационално използване на строителния материал. Залепеният лъч, състоящ се от няколко директно сплетени секции, също намира широко приложение, което не влияе върху здравината на този материал.

Въпреки голям брой нови технологии, дървесината традиционно продължава да бъде един от основните видове суровини за производството на дървен материал за строителство и вътрешна декорация. Разработчиците са привлечени от екологичността на дървото, неговата производителност и простота на дървените конструкции.

Производството на дървен материал изисква стриктно спазване на всички технологични цикли на трион и правилната подготовка на суровините за висококачественото производство на дървен асортимент. Основата за производството на целия дървен материал е цилиндричен дървен труп, който след предварително калибриране и сушене навлиза в дърворезбата. Радиалното рязане се използва за производството на дървен материал, кантирани и необрезни дъски и други дървесина за стопански цели.

За защита и защита на къщата от дървения материал от атмосферни явления се използват такива видове дървени облицовки като облицовка и блок къща. Блок къщата с външния си вид наподобява кръгъл труп, а в допълнение надеждно предпазва стените на къщата от изсушаване и намокряне и може да се монтира върху всякакъв тип сграда, включително тухлена или използвана за вътрешна декорация.

Дъската е и основният строителен материал и се използва на всички етапи на строителството като основен или спомагателен инструмент. Сухи рендосани дъски се използват за производството на подове, стени и други критични конструкции. Грозната дъска обикновено има спомагателно предназначение и като правило се изразходва за производството на кофраж за бетонни работи, скелета и други работи.

В строителството се използват и други видове дървен материал, като плочи и плочи. Тези материали имат само една работна нарязана повърхност, което им позволява да се използват за изграждане на временни убежища, за изграждане на временни огради около строителни площадки и други вторични цели.