Logo decormyyhome.com

Дрехи без гънки? Лесно, ако изберете добро парно ютия!

Дрехи без гънки? Лесно, ако изберете добро парно ютия!
Дрехи без гънки? Лесно, ако изберете добро парно ютия!

Съдържание:

Anonim

Бързо нагласете дантелена блуза, придайте безупречен вид на копринена пола, гладете перфектните стрелки на панталони и перфектно изправете гънките върху сухи дънки. Производителите на домакински уреди отдавна са измислили чудесен помощник за тази упорита работа, която ще ви позволи да отделите минимум време и усилия за гладене - ютия с параварка. Остава само да изберете опцията, подходяща за вашите дрехи.

Image

Какво може да направи парното желязо? Когато е в контакт с тъканта, той поръсва предмета с гореща пара, което е по-ефективно от самото гладене на горещата подметка на домакинския уред и може да се справи с всякакви, дори и най-трудните гънки. В резултат на това получавате идеално изгладени неща, липсата на всякакви миризми, чист външен вид, мека кърпа и дезинфекция с пара.

Какво да търсите при избора на ютия?

Парна активност

Интензивността му обикновено се измерва в грамове в минута. Очевидно е, че колкото по-висока е скоростта на подаване на пара, толкова по-плътна и плътна тъкан може да се глади с ютия с парна машина и по-грубите гънки са подложени на нея. Ако потребителските свойства на устройството по интензитет са под 30 g / min., Счита се, че силата на желязото е слаба.

Най-бюджетните опции за редица известни марки имат скромни показатели на този параметър, например, постоянна доставка на пара - до 10 g / min. и усилване на парата - само 60 g / min. И ако и двете числа са по-високи, тогава цената обикновено се повишава.

Отличен вариант би бил ютия с пара на модела MIE A1 за 8990 рубли, нов продукт през 2018 г. с производителност на пара 50 g / min. Парното усилване на това желязо разбива всички рекорди - 210 г / мин. В допълнение, той е оборудван с адаптивен регулатор, който ви позволява независимо да изберете интензивността на излагане на пара на определен продукт.

Image

А по-малкият му, по-икономичен брат - ютия с параход на модела MIE B2 за 5990 рубли - демонстрира производителност на парата над 40 g / min. и усилване на парата - 200 g / min. Насоченото хранене осигурява перфектен резултат за гладене както на деликатните, така и на дебелите, много плътни тъкани. Такава мощна парна струя изправя материала отвътре, от основата.

Със същите параметри можете да намерите ютии от други марки, но цената им започва от 10 000 рубли.

мощност

Това е важна характеристика на устройството, която определя колко бързо се нагрява до желаната температура и колко успешно ще се справи със силните гънки. Компромис за рядко използване са ютии с мощност до 1, 5 кВт. Това са тези, представени в линиите на повечето известни производители. Но ако не искате да правите компромиси и да гласувате за функционалност и качество, тогава трябва да разгледате по-отблизо моделите с мощност от 2, 2-2, 4 кВт. Мощността на ютии с параход на модели MIE A1 и MIE B2 е 2, 5 kW.

подметка

Покритието на нагревателния елемент влияе пряко върху качеството на гладенето. Съвременните ютии са оборудвани с покритие, което осигурява лесно триене с тъканта. Повърхността им не е податлива на увреждане и нечувствителна към замърсяване.

Преди това подметката най-често е била от неръждаема стомана и алуминий. Неговият плюс е, че на практика не се замърсява, но ако изгори, тогава ще бъде невъзможно да се почисти повърхността. Той е тежък и лесно се надрасква или дори се деформира. Това не може да се каже за иновативното керамично покритие, което осигурява отлично плъзгане, висока износоустойчивост и лекота.

Ютиите на моделите MIE A1 и MIE B2 са оборудвани с модерна керамична подметка, която предпазва тъканта от изгаряне. Това свойство може да се похвали с рядък модел, защото често марките, обозначаващи керамика в характеристиките, всъщност означават или покриване само на част от подметката, или нанасяне в един тънък слой, без допълнителна защита от драскотини и повреди. Подметката на ютиите MIE A1 и MIE B2, напротив, е изработена от висок клас издръжлива керамика, върху която са разположени отвори за пара ергономично.

Image

Вертикална пара

Само избрани големи марки произвеждат ютии, оборудвани с функция вертикална пара. Но това е много удобно! Ако бързате, няма време да инсталирате дъска за гладене, само за минута можете да освежите дрехите, окачени на закачалка.

За да направите това, ютията трябва, първо, да има удобна маса - до 1, 8 кг, и второ, дълъг шнур - от 2, 5 м. За евтините модели на стойност до 2, 5-4 хиляди рубли, тези цифри са далеч от стандарти и често не ги отговарят, което означава, че няма да работи напълно да използва тази функционалност.

Модерното желязо MIE B2, което позволява вертикално пара да тежи само 1, 3 кг, докато моделът на желязото MIE A1 е 1, 6 кг. Дългият електрически шнур и на двете опции улеснява движението в стаята и паренето на дрехи директно върху закачалки.

Автоматично изключване на захранването

Това не е основна, но много удобна функция, която гарантира сигурност. За да намалят цената на продуктите, производителите могат да игнорират тази опция. Но такива спестявания могат да доведат до сериозни последици.

Автоматичното изключване на енергия премахва ненужните притеснения и в критична ситуация наистина ще спести. Някои марки програмират интервала на автоматично изключване за стандартни 15 минути във вертикално и 1 минута в хоризонтално положение. Ютиите MIE A1 и MIE B2 са проектирани за интелигентна, безопасна употреба, така че се деактивират по-рано: след 8 минути в изправено положение и след 30 секунди в хоризонтално положение. Но ако просто преместите ютията, тя ще се включи отново.