Logo decormyyhome.com

Мога ли да измия пухеното яке в пералнята

Мога ли да измия пухеното яке в пералнята
Мога ли да измия пухеното яке в пералнята

Съдържание:

Видео: Как постирать пуховик в стиральной машине 2024, Юли

Видео: Как постирать пуховик в стиральной машине 2024, Юли
Anonim

Измиването на пухеното яке в пералнята няма да развали сакото, ако следвате основните препоръки на производителя и знаете някои домакински трикове. Препоръки можете да намерите на етикета, зашит по страничния шев на пухеното яке.

Image

Основни правила

Продуктите от естествен пух обикновено се препоръчват да се мият при температура, която не надвишава 40 ° C. Някои автоматични машини съдържат специална програма за изпиране на якета, която осигурява идеални параметри. Ако няма такава програма, измийте пухеното яке в режим на деликатно измиване, с допълнително изплакване. Детергентите се измиват много слабо от продуктите надолу. Без допълнително изплакване върху сакото може да останат сапунени бели петна. По-добре е да изтръгнете надолу якета с минимална скорост. Не се препоръчва използването на режим на сушене.

Също толкова важно е да изберете правилния препарат за измиване на пух. По-добре е да закупите специален гел, който обикновено се продава в магазини за връхни дрехи или домакински почистващи препарати. Почти не се пени и елиминира образуването на бели петна след измиване.

Преди измиване надолу якета трябва да бъде подготвено правилно. Обърнете отвътре навън, празни джобове, развържете бижута и, ако е възможно, метални елементи. Ципове, закопчалки, копчета се закопчават - това ще изключи деформацията им по време на измиване. Ръбът също се отваря - обикновено се измива на ръка или се почиства при химическо чистене.