Logo decormyyhome.com

Митове за домакински химически продукти

Митове за домакински химически продукти
Митове за домакински химически продукти

Видео: Как да Използваме Ниацинамид, за Минимизиране на Порите, Изсветляване и Почистистване на Кожата 2024, Юли

Видео: Как да Използваме Ниацинамид, за Минимизиране на Порите, Изсветляване и Почистистване на Кожата 2024, Юли
Anonim

Всички сме свикнали с планините на буркани и бутилки на рафт до огледалото в банята и дори не е нужно да говорим за ежедневни химикали за бита: всеки изтрива дрехите си с определен прах и мие чинии със специален препарат. Но какво ще стане, ако няма разлика между шампоан за сто рубли и шампоан за хиляда?

Image

Инструкция за употреба

1

Митът "Колкото е възможно повече буркани"

Уви, по-голямата част от шампоаните не са много по-различни по състав от душ гелове.

2

Митът "Без значение къде е направен продуктът"

Когато купувате всякакви домакински химикали, не забравяйте да обърнете внимание на страната на производство. Факт е, че развиващите се страни използват по-евтини съставки и в много по-малки количества, замествайки реагентите с вода. В Европа стандартите за качество са много по-строги.

3

Митът "Измийте бебешките дрехи с бебешка пудра"

Скъпи родители, те открито висят юфка на ушите ви. След като внимателно прочетете параграф 2, ще разберете, че например прахът за пране Eared Nannies е направен във фабриката на Nevskaya Kosmetika, което не е особено достоверно от много години. И въпросът не е в самата компания - факт е, че тези прахове не се различават от възрастните, а очевидната им популярност е дело на простия маркетинг.

4

Митът "Всички съставки в състава са много важни."

Внимателно четейки етикетите, не забравяйте, че съставът на домакинския химически продукт е посочен в низходящ ред на масата на съставките. Ето защо, ако съставът казва "вода, сода, сол, много неразбираеми думи, бобено масло и масло от жожоба", това означава, че маслото има три капки за цяла барел.

5

Митът "Прахът е пълен с биологично активни вещества"

За съжаление, абсолютно всеки производител на прахове за пране се опитва да вкара максимално „баласт” в опаковката си, колкото е възможно. И хвалените малки сини и червени точки също не са нищо друго, освен прости гранули и не някакви митични активни вещества.

6

Мит "За цветно и бяло бельо - различни домакински химикали"

Погледнете по-отблизо етикетите и вижте, че изплакванията за цветни и бели елементи са почти идентични по състав.

7

Митът "Калгон - и пералнята няма да страда"

Най-голямата измама на нашето време са продуктите на Calgon. В рекламата те повтарят, че пералнята може да се провали поради мащаба, но това е чиста лъжа - колите не се чупят от това.

8

Митът „Не купувам домакински химикали, които са тествани на животни“

Уви и ах, но дори ако продуктът казва, че не е тестван върху животни, това не означава, че този конкретен продукт не е бил даден на нито едно животно за тестване. Факт е, че за да влезе на пазара, един продукт трябва да премине през стотици и хиляди инспекции на SanPin, които включват тестове на животни. Просто компанията не провежда тези тестове под своята марка, но дава право да провежда тези тестове на други изпълнители.