Logo decormyyhome.com

Лимон - наш кухненски помощник

Лимон - наш кухненски помощник
Лимон - наш кухненски помощник

Видео: Don't call him "Dimon" 2024, Юли

Видео: Don't call him "Dimon" 2024, Юли
Anonim

С широка гама от домакински химикали на рафтовете на хардуерните магазини, употребата им не е подходяща за всички, тъй като понякога води до тежки алергични реакции. Как да поддържаме чистотата в кухнята, без да използваме всички обичайни почистващи препарати, и, следователно, без вреда за здравето? Един обикновен лимон ще дойде на помощ. На какво е способен този представител на семейството на цитрусовите плодове? Оказва се, че лимонът има много неща.

Image

Инструкция за употреба

1

Освежете хладилника си

Лимонът ще помогне лесно да се отървете от неприятната миризма в хладилника. Потопете памучен тампон или гъба в лимонов сок и го оставете в хладилник за няколко часа. Уверете се, че в хладилника няма развалени храни, които могат да причинят неприятна миризма.

2

Накарайте алуминиевите тигани да блестят

За целта е достатъчно да избършете вътрешната и външната повърхност на кухненските прибори от алуминий с отрязаната страна на половин лимон и да ги полирате с мека кърпа.

3

Актуализирайте дъски за рязане

Без значение как използвате кухненската дъска: нарязали сте лук, натрошен чесън, нарязано сурово или пържено месо, почиствате рибата - избършете измитата повърхност с половин лимон. Така не само се освобождавате от миризмата на храна и дезинфекцирате дъската за рязане.

4

Отървете се от насекоми

Няма да е необходимо да използвате инсектициди, за да се отървете от мравки. Лимонът перфектно ще се справи с тази задача. Поставете малко лимонов сок в спринцовката и поръсете первазите на вратите и первазите на прозореца. Също така обработете всички пукнатини или пукнатини, където се събират мравките. Можете да подредите малки парченца лимонова кора по дължината на дъските. Лимоните са ефективни и срещу хлебарки и бълхи. Навийте в месомелачка 4 лимона с корите, изцедете. Смесете получения сок с два литра вода и измийте подовете в апартамента. Ще се изненадате колко бързо насекомите напускат дома ви. Миризмата на лимон не е по техния вкус.

5

Почистете микровълновата

Ивици мазнини, капки сладки сиропи замръзнали във вашата микровълнова фурна? Можете да се отървете от тях, без да надраскате повърхността с абразивни почистващи препарати и без излишни физически усилия. Просто смесете 3 супени лъжици лимонов сок в една и половина чаши вода. Поставете купата с разтвора в микровълновата и включете с пълна мощност за 10 минути. Кондензацията на пара по вътрешните стени и тавана на пещта ще омекоти примесите. След това просто ги извадете с мека кърпа.