Logo decormyyhome.com

Къде да инсталирате овлажнителя

Къде да инсталирате овлажнителя
Къде да инсталирате овлажнителя

Съдържание:

Видео: Maintenance Copier Fuser RICOH MPC3002 MPC3502 MPC4502 sc544 2024, Юли

Видео: Maintenance Copier Fuser RICOH MPC3002 MPC3502 MPC4502 sc544 2024, Юли
Anonim

Оптималната влажност в помещението трябва да бъде 50-70%. Но често тя не достига 40%. Овлажнител за въздух може да помогне за подобряване на работата.

Image

Място за овлажнител

Тъй като водата е по-тежка от въздуха и овлажнения въздух намалява, най-добре е устройството да се постави на високо място. Ако е възможно, на шкаф или стенен рафт, тогава ефективността му ще бъде по-висока.

Овлажнителят за въздух е домакински уред, който подобрява климата в помещението чрез овлажняване на въздуха.

За по-добра циркулация на овлажнения въздух в помещението е по-добре устройството да се постави близо до прозорци (за предпочитане с отворен прозорец). Това ще даде допълнителни предимства - през отоплителния сезон сухият въздух, нагряван от батерии, ще бъде овлажнен, а в горещите летни дни ще бъде по-прохладно.

Голям процент от влажността на въздуха е най-необходим на децата и растенията. От това следва, че най-предпочитаните места за овлажнителя ще бъдат детската стая и мястото с най-голяма концентрация на растения в апартамента (офиса). Ако нямате деца и растения или ако растенията не изискват висока влажност, тогава най-доброто място за инсталиране на овлажнител е вашата собствена спалня.

Кухнята, коридора или коридора с достъп до банята и тоалетната (и, разбира се, банята със самата тоалетна), както и стаи с аквариуми и декоративни фонтани, ако има такива, се нуждаят от най-малко влага. Що се отнася до аквариумите и фонтаните, тогава е необходимо да се вземе предвид техният размер и площта на помещението, в което се намират.