Logo decormyyhome.com

Къде да се даде ненужно

Къде да се даде ненужно
Къде да се даде ненужно

Видео: НЯМА НЕОБХОДИМО ЗА ЦВЕТНИ ЦВЕТЯ! Как да удължим живота на цветята. Рози в восък! 2024, Юли

Видео: НЯМА НЕОБХОДИМО ЗА ЦВЕТНИ ЦВЕТЯ! Как да удължим живота на цветята. Рози в восък! 2024, Юли
Anonim

Преместването или ремонта означава бързо да се отървете от стари или ненужни неща. Повечето от тях е жалко да се изхвърлят, просто защото все още не са изчерпали ресурсите си и могат да бъдат полезни на други хора.

Image

Инструкция за употреба

1

Първо, подредете ненужните неща в три групи. Първият е износен. Те трябва незабавно да бъдат изхвърлени в кошчето. Второто - тези, за които не сте решили дали наистина имате нужда от тях. Те могат да бъдат сгънати в кутия и да бъдат разгледани отново след няколко месеца, за да се вземе решение. Трето - напълно ненужни неща в добро състояние. Кара ги да дават или продават.

2

Домакинското или компютърното оборудване може да бъде предадено на акции на специализирани магазини, за да получите отстъпка от покупката. Или рекламирайте в Интернет за тяхната продажба или замяна на нещо. Като опция - обадете се в бюрото за ремонт, може би ще бъдат приети за резервни части. Доброволците на благотворителни организации ще бъдат доволни от работещото, но остаряло, според вас, оборудване. Те ще го предадат на бедните или ще могат да оборудват офисите си за работа.

3

Мебелите в добро състояние могат да се продават на ниска цена или да се доставят в магазин за пестеливост. В някои случаи дори шкафът на баба или леглото на прабаба е готов да купи за нищо, например в хостел или в апартамент под наем. Предлагайте столове, маси и нощни шкафчета на стражарите по време на работа или в организации в близост до къщата - те лесно ще ги вземат, за да ги поставят в съблекалнята.

4

Стари матраци, одеяла, ватирани якета и подобни неща могат да бъдат дадени в приюти за животни, където ще направят постелки за кучета и котки.

5

Облеклото се предлага по няколко начина. Предложете на приятелите си, ако в семейството им има по-малки деца, ако имат детски дрехи, особено връхни дрехи, които не са имали време да търпят. Те се приемат и от отделите за социална защита в областните администрации или в градските зали. Предмети за възрастни там почти не се търсят, но те се вземат в църкви, Червен кръст и други благотворителни организации.

Не забравяйте да проверите дали даденото облекло е чисто, без дупки, с всички копчета на правилните места и активни "ципове", а обувките - не с износени токчета. Тези, които получават неща, нямат допълнителни пари за ремонти и е унизително за бедните хора да вземат мръсни и скъсани неща.

6

Книгите могат лесно да се разпространяват чрез реклами или като се поставят на рафт за пресичане на книги в книжарници, библиотеки, кафенета и анти-кафенета. Самите библиотеки често се отърват от стари издания, така че е малко вероятно те да приемат стари книги от вас. Но те могат да бъдат предлагани на болници, старчески домове, домове за сираци и т.н. - в зависимост от това каква литература сте готови да дадете. Такива институции често нямат допълнителни пари за попълване на книжния фонд. Морално остарелите или нискокачествените книги се изхвърлят най-добре като отпадъчна хартия.