Logo decormyyhome.com

Килим в кухнята - играта заслужава ли свещта?

Килим в кухнята - играта заслужава ли свещта?
Килим в кухнята - играта заслужава ли свещта?

Съдържание:

Видео: 3000+ Common English Words with British Pronunciation 2024, Юли

Видео: 3000+ Common English Words with British Pronunciation 2024, Юли
Anonim

Килим или килим на пода в кухнята понякога изглежда като добро решение. Той помага да се създаде уют, приятно е да стъпвате върху него дори с боси крака, а ако в къщата има малки деца, някои хора смятат, че ще бъде много по-удобно и по-безопасно да пълзите по килима, а за игри на пода, докато мама готви, килимът изглежда е за предпочитане студен и твърд ламинат или дори линолеум. Но, ако се замислите, килимът в кухнята ще донесе на домакинята много повече проблеми, отколкото ползите.

Image

Килим привлича мръсотия

Известно е, че кухнята и банята са може би най-"мръсните" места в къщата. Ако в такива помещения като зала или спалня, основният проблем е прахът, тогава в кухнята се добавя и висока влажност, както и допълнителни източници на замърсяване (храна, вода и др.). Мек и пухкав килим, сякаш специално създаден с цел натрупване на замърсяване и за да се избегне това с цялото желание няма да работи.

По време на готвене малки частици храна неизбежно падат на пода по време на смилането на продукти, капки вода падат върху килима при миене на чинии, микроскопични частици мазнина се утаяват върху купчината по време на пържене и дори най-точната домакиня не е безопасна от капка сос, която случайно пада на пода.

По този начин килим или килим, положени в кухнята, трябва да се почистват ежедневно и с помощта на допълнителни почистващи препарати. Първо, отнема много време, и второ, дори и с най-нежна грижа, ежедневното почистване бързо ще доведе до това, че килимът губи външния си вид и трябва да бъде заменен.

Някои хора използват килими от юта в кухнята - те могат да се мият, но също така трябва да се грижат ежедневно.

Килимът абсорбира миризми

Известно е, че миризмите се задържат по-дълго на пухкави повърхности, а именно косматността е налице във всеки, дори и най-"късокосместият" килим. И ако все пак е възможно премахването на замърсители от повърхността, е много по-трудно да се справите с вродена миризма.

Дори и с добър екстракт, миризмите на храна, погълнати от килима по време на многократно готвене, ще бъдат абсорбирани в купчината му, създавайки уникален, но не и най-приятен „букет“.

Овкусяването на кухнята с помощта на различни средства и ежедневното почистване, разбира се, може да реши този проблем, но само частично. Килимът, лежащ в кухнята дълго време, със сигурност ще мирише не по най-добрия начин.