Logo decormyyhome.com

Какви перилни препарати за миене на съдове

Какви перилни препарати за миене на съдове
Какви перилни препарати за миене на съдове

Видео: Нови Придобивки за Дома | Zero Waste Продукти 2024, Юли

Видео: Нови Придобивки за Дома | Zero Waste Продукти 2024, Юли
Anonim

По рафтовете има все повече нови химикали за бита. Сега, дори избирайки препарат за миене на съдове, понякога изпитваме големи трудности. Когато избирате инструменти за прибори, най-добре е да обърнете внимание на техния състав - колко безобиден е за хората.

Image

Ще ви трябва

  • - сода;

  • - горчица;

  • - домакински химикали за миене на съдове.

Инструкция за употреба

1

При закупуване на препарат за миене на съдове, на първо място очакваме добра способност за миене от него. Можете да навигирате, като прочетете състава на продукта на етикета - способността за измиване на състава зависи от включените там компоненти. Основните от тях са ПАВ - повърхностно активни вещества, които действат на замърсяването. В този случай калта се разтваря, преминава в суспендирано състояние и се отмива заедно с водния поток.

2

Съставът на синтетичните детергенти включва също ензими и фосфати, соли на перокси киселини, стабилизатори на пяна, хлор, диетаноламин, естествени бактерициди. Ефектът им върху човешкото тяло не е особено полезен, поради което съдовете, измити с такъв продукт, трябва да се изплакват възможно най-добре. Еднократно изплакване няма да помогне - по-добре е съдовете да се съхраняват под течаща вода за петнадесет секунди.

3

За миене на чинии е по-добре да използвате екологично чисти препарати. Те действат върху замърсяването не толкова ефективно, колкото синтетичните, но са направени от естествени суровини и органични вещества, не съдържат фосфати и други опасни компоненти. Съставът на такива продукти включва органична лимонена киселина, денатуриран алкохол и други вещества, които мият добре съдовете и са безвредни за хората. Под влияние на такива средства мазнините се разграждат и остатъците от храната върху съдовете омекват. Образува се пяна, която лесно се отмива под течаща вода.

4

Детергентите, използвани за миене на съдове, също имат екологични аналози. Някои домакини предпочитат да използват само безопасни продукти като обикновена суха горчица или сода за хляб. Горчицата може перфектно да се справи с остатъците от мазнини по ястията, тя няма неприятна миризма, можете да я намерите във всеки магазин сред подправките. Той е напълно безопасен за човешкото здраве и околната среда. Содата може лесно да се справи с плака или мръсотия без мазнини. Освен това абсорбира миризмите от въздуха и неутрализира киселинните вкусове. Удобно е да го използвате като мек неабразивен почистващ препарат при почистване на тенджери и тигани.

Обърнете внимание

Носете ръкавици преди миене на съдове - дори най-добрият препарат за миене на съдове няма да защити кожата ви от неблагоприятни химически влияния.

Полезни съвети

Детергентът за миене на съда със синап ще се получи чрез смесване на сода и горчица в пропорции 1: 1. Такава смес се изсипва в купата и когато се мие там, от време на време е необходимо да се натопи мокра гъба. Съдовете с тефлоново покритие, за да не се развалят, трябва да се напоят с тази смес и след това да се избършат с чиста гъба.