Logo decormyyhome.com

Какви са стандартните размери за хладилниците

Какви са стандартните размери за хладилниците
Какви са стандартните размери за хладилниците

Съдържание:

Видео: Хладилници с фризер Bosch с XXL размер 2024, Юли

Видео: Хладилници с фризер Bosch с XXL размер 2024, Юли
Anonim

Хладилникът е един от най-важните домакински уреди, използвани ежедневно. Размерите му са пряко свързани с капацитета, производителността, функционалността и икономичността на цялото устройство. Те трябва да бъдат определени, като се съсредоточат върху площта на кухнята, броя на потребителите и техните възможности за покупка.

Image

Разпределение по размер на хладилниците

Стандартните размери на хладилниците за Русия варират в диапазона от 85-210 сантиметра (височина), 45-65 сантиметра (ширина) и 50-70 сантиметра (дълбочина). По височина те се делят на малки (50-135 сантиметра), средни (140-185 сантиметра) и високи (от 190 до 210 сантиметра). Ширината на хладилника от своя страна е от американски, европейски или азиатски тип.

И така, азиатските хладилници включват единици със средна височина и ширина, американските хладилници включват широки и високи хладилници, а европейските хладилници включват тесни и високи модели. Видът на дълбочината на хладилниците е разделен на стандартен (60 сантиметра), общ (до 110 сантиметра) и плитък (42-50 сантиметра).

Обемът или капацитетът на хладилника определя броя на продуктите, които могат едновременно да се поставят вътре в хладилника.

Стандартните обеми на хладилниците варират от 250 до 350 литра, докато обемът на фризера е 50-140 литра, а обемът на хладилника е 150-210 литра. Най-често срещаните единици са ниски еднокамерни хладилници с малък фризер и следните размери: височина: 50-120 сантиметра, ширина 50-60 сантиметра, дълбочина 50-60 сантиметра и обем от 120-220 литра. Такива хладилници са идеални за няколко потребители - те са много удобни поради ниското си тегло и скромните размери.

Размери на съвременните хладилници

Двукамерните хладилници, предназначени за голямо семейство, имат по-голям капацитет, пълноценен фризер и хладилник, както и един или два компресора. Те имат страхотна функционалност и са оборудвани с независими линии за издухване за всяко отделение. Стандартните им размери са 130-210 сантиметра височина, 50-70 сантиметра ширина, 55-65 сантиметра дълбочина и 260-380 литра обем.

Единствените недостатъци на съвременните хладилници са тяхното голямо тегло и сравнителна обемност.

Днес хладилниците стават все по-популярни. Поради размерите си, те са подходящи само за кухненски ателиета или кухни с доста голяма площ. Такива хладилници са с две врати: хладилникът им е разположен отдясно, а фризерът е отляво. Хладилниците Side By Side са оборудвани с напълно функционален комплект - зона за свежест, функция No Frost, машина за лед и дори интегриран телевизор. Стандартните размери на тези единици са 170-190 сантиметра височина, 100 сантиметра ширина, 60-80 сантиметра дълбочина и 350-800 литра обем.

Свързана статия

Относно разликата между компресорите за различни фреони