Logo decormyyhome.com

Какви почистващи препарати могат да се използват за миялна машина

Какви почистващи препарати могат да се използват за миялна машина
Какви почистващи препарати могат да се използват за миялна машина

Видео: Съдомиялни с DosageAssist от Bosch - за блестящи резултати при всяко измиване. 2024, Юли

Видео: Съдомиялни с DosageAssist от Bosch - за блестящи резултати при всяко измиване. 2024, Юли
Anonim

С покупката на съдомиялна машина, ежедневната смяна на кухненски кран с чинии и чаши престава да бъде наложена необходимост. Един проблем обаче се заменя с друг. А именно какви средства оттук нататък ще могат да върнат искряща чистота на ястията. Прахове, таблетки, капсули, соли и изплаквания - поради тяхното разнообразие очите са разпръснати и е трудно да се реши коя от тях е наистина необходима.

Image

Инструкция за употреба

1

За някой, който първо е купил съдомиялна машина, си струва да разбере много важно правило: колкото и да е добра течността за миене на съдове, никога не можете да я използвате в машината, тъй като това не само ще повлияе на чистотата на съдовете, но и ще причини щети коли доста скоро.

2

Преди да започнете да миете съдовете, е необходимо да подготвите устройството за употреба. А именно - изсипете сол и изсипете препарат за изплакване. Първият ще помогне за намаляване на твърдостта на водата, което ще подобри резултата от измиване, вторият ще помогне да се избегне появата на мътно покритие върху чисти съдове. Как да направите това е написано в инструкциите, приложени с миялната машина, но най-често солта се изсипва в отвор, специално предназначен за тази цел в дъното на машината, а за средствата за изплакване има отделен съд, затворен на вратата на уреда.

3

Сега остава да се реши на кой препарат за машините да се даде предпочитание. Съвременният пазар представя разнообразие от не само марки, но и форми на препарати за миене на съдове. Най-често срещаните от тях са прахове и таблетки. Има и капсули, но поради приликата си с таблетки и поради по-високата цена на голяма популярност, те не са спечелили. По принцип и прахът, и таблетките мият съдовете еднакво добре. И всеки от тях има своите предимства и недостатъци. Прахът изисква постоянно дозиране. Това е едновременно добро и лошо. Много по-лесно е да пуснете хапче, отколкото да измервате необходимото количество прах всеки път с чаша или лъжица. От друга страна, ако машината не е напълно заредена или съдовете не са много мръсни, количеството почистващ препарат може да бъде значително намалено, което ще помогне за намаляване на разходите за миене на съдовете.

4

Хапчетата подкупват потребителите с лесна употреба, някои от тях дори не е необходимо да изваждат пластмасовите опаковки, той сам се разтваря под въздействието на гореща вода. В допълнение, те често имат комбиниран състав. Например, продуктите „2 в 1“ съдържат прах и препарат за изплакване, а „5 в 1“ съдържа също сол, антикорозионна защита за стъкло и избелвания. Но всичко си има цена и използването на таблетки вместо прах значително увеличава разходите за миене на чинии в колата и всеки е свободен да избере на какво да даде предпочитание - удобство или икономичност.

Полезни съвети

Въпреки че присъствието на сол е декларирано в многокомпонентни таблетки, не пренебрегвайте препоръките на производителите на съдомиялни машини и запишете, без първо да я напълните в машината. Колкото по-твърда е водата, толкова повече сол е необходима за омекотяването й и изобщо не е факт, че в таблетката ще има достатъчно количество от нея.