Logo decormyyhome.com

Какви са продуктите за грижа за пода: основни характеристики

Какви са продуктите за грижа за пода: основни характеристики
Какви са продуктите за грижа за пода: основни характеристики

Видео: Как да съставим ефективна рутина за чиста кожа 2024, Юли

Видео: Как да съставим ефективна рутина за чиста кожа 2024, Юли
Anonim

Инструментите, предназначени за грижа за пода, трябва ефективно да премахват не само праха и мръсотията, но и патогенните бактерии. Ето защо към техния избор трябва да се подхожда отговорно. Производителите предлагат широка гама от почистващи препарати и спрейове, които трябва да изберете, като се фокусирате не само върху вида на подовата настилка, но и върху присъствието на деца и животни в къщата.

Image

Неутралните агенти, разредени с вода, могат да се използват за почистване на различни повърхности. Те елиминират добре замърсяването, но не винаги се справят с патогенните бактерии, които съществуват в почти всяка стая и особено в баните. Дори и да използвате такива продукти, трябва периодично да дезинфекцирате.

Детергентите, съдържащи восък, се използват за почистване на подове, покрити с лакирано дърво, устойчив на влага ламинат, линолеум. След измиване на повърхността остава лъскав восъчен филм. Степента на дезинфекция се определя от съставните компоненти, но като правило агентите не могат да осигурят 100% отстраняване на бактериите.

Спрей на базата на масло или восък са подходящи за полиране на подове. Те не могат да се използват постоянно, защото в този случай ще се появи плътно покритие, в което се натрупват милиони микроби. Периодично е необходимо да се извърши дезинфекция с безопасни съединения и след пълно изсъхване нанесете подходящ спрей и внимателно го втрийте в повърхността с вълнена кърпа.

Често потребителите използват разреден детергент за вода, предназначен за ястия. Разтворът се оставя да измие мазни замърсители, да премахне прах, но след изсушаване може да останат петна, както и замъгляване на покритието.

Image

Универсалният почистващ гел Domestos може да се използва за почистване на всякакъв вид подови настилки. Първо трябва да разредите 4-5 капачки в 5 литра вода и да използвате готовия разтвор за измиване на всякакви повърхности и дезинфекция на стени, подове и водопровод. След реакцията всички активни компоненти се разлагат на неагресивни съединения, които са напълно безопасни за човешкото здраве и околната среда, както е видно от редица изследвания.

Имайте предвид, че ламинатът може да се избърше само с практически суха кърпа, затова внимателно стиснете гъбата. Някои видове настилки изобщо не могат да бъдат мокри, както е посочено в препоръките на производителя. Ако се съмнявате, че продуктът е подходящ за вас, нанесете малко количество от разтвора върху незабележима зона.

Когато избирате продукт за почистване на подове, не забравяйте, че е важно не само да почистите покритието от видими примеси, но и да премахнете патогенните микроби, които могат да причинят сериозни заболявания. В домовете, където живеят малки деца, които играят по-голямата част от времето на пода, препоръчително е да използвате универсалния почистващ гел Domestos всеки ден или поне няколко пъти седмично. Само по този начин можете да поддържате перфектна чистота!