Logo decormyyhome.com

Как да накарате да почистите стаята

Как да накарате да почистите стаята
Как да накарате да почистите стаята

Видео: Хаос в стаята ми! Да почистим заедно/Ерика Думбова/Clean with Me/Erika Doumbova 2024, Юли

Видео: Хаос в стаята ми! Да почистим заедно/Ерика Думбова/Clean with Me/Erika Doumbova 2024, Юли
Anonim

В ежедневната суматоха времето за почистване не винаги е достатъчно. И след натоварения ден искам да се отпусна и да се забавлявам, а не да се занимавам с апартамент. Ето защо принуждаването да се чистите дори в една стая е истински подвиг за мнозина.

Image

Ще ви трябва

- приятели.

Инструкция за употреба

1

Огледайте внимателно стаята си. Със сигурност ще видите разпръснати неща, мръсен под, прашни рафтове, остатъчна храна, немити чаши. Нека тази картина ви отврати. Представете си колко прахови акари вдишвате всяка минута заедно с мръсотията, натрупана във вас. Накарайте се да искате да се отървете от околната среда, която е толкова вредна за вашето здраве. Помислете също, че такава среда е неприемлива за човек, който уважава себе си.

2

В деня на почистването се опитайте да заспивате добре и не го отлагайте за вечерта. Не си поставяйте веднага голяма задача: няма да е лесно напълно да подредите стаята с един замах. Планирайте минимум: например просто поставете нещата на място и прахосмукайте. Ще имате относително чувство за ред след тази работа. Възможно е да искате да изтриете пода и да избършете праха, така че "картината" да е пълна.

3

Поканете приятелите си на вечерта. Такъв повод ще направи необходимото почистване на стаята. Възможно е, чакайки гостите, да действате още по-бързо и дори да имате време да приготвите леки закуски. И да чуете комплименти от приятели за чистотата в стаята ще бъде много по-хубаво.

4

Елате с „награда“ за почистване. Това може да бъде пътуване до кафене и резен от любимата ви торта в компанията на близки. След вечерна разходка връщането в чиста стая ще бъде много по-хубаво. Или планирайте домашни спа процедури: вана с ароматна пяна, ексфолианти, маски. След тези процедури ще почувствате истинско блаженство, като стъпите на току-що измит под и легнете в чисто легло.

Полезни съвети

Разрешавайте 15-20 минути всеки ден за един вид почистване във вашата стая. През това кратко време ще имате време да разглобите рафта в килера, разтривате огледалата или вакуумирате. Ако правите това ежедневно, ще приключите с постоянна поръчка.