Logo decormyyhome.com

Как да си накарате да почистите къщата

Как да си накарате да почистите къщата
Как да си накарате да почистите къщата

Видео: Как почиствам дома ни 2024, Юли

Видео: Как почиствам дома ни 2024, Юли
Anonim

Почистването на къщата е едно от най-малко любимите занимания на домакините. Измиване на подове и съдове, прах, пране - всичко това е неразделна част от нашата реалност

Image

Инструкция за употреба

1

Често причината за нежеланието да почистите къщата е огромен брой от всякакви неща. Щом започнете да подреждате безкрайни задачи в главата си, ръцете ви ще паднат. Но наистина ли е толкова страшно? Опитайте се да напишете на лист хартия списък на вашите дела, организирайте го: определете какво трябва да се направи спешно и какво може да чака. Пристъпете към бизнеса на номер едно и за всяка изпълнена задача поставете знак плюс на вашия лист. Така ще видите количеството работа, която сте свършили, което несъмнено е хубаво.

2

Образовайте се. Опитайте метода на пръчката и морковите. За всяка завършена работа изпълнете малкото си желание: почистете - пийте чай с шоколад, измити дрехи - отпуснете се в топла вана. Ако, напротив, се откъснете от домакинските дела, лишавате се от неделна разходка

3

Много по-хубаво е да направите домашно почистване под звуците на любимата си музика. Изтеглете албума на любимия си изпълнител от интернет и като включите музикалния център на пълен обем, пристъпете към работа.

4

Разбира се, по-забавно е да почистите повече от един, така че прибягвайте до помощта на приятели и роднини и ако те отговорят на молбата ви, ще можете да правите бизнес два пъти по-бързо.

5

Почистването на къщата включва някакъв вид физическа активност, учените доказаха, че ако редувате умствен и физически труд, тогава човек ще се умори много по-малко. Следователно, ще бъде по-добре, ако комбинирате домакинските дела, например, с подготовката на уроци или доклад за работа.

6

Понякога, за да се издигнете от дивана и да излезете, се нуждаете от стимул. Имайте вечеря или малко парти. Наистина ли искате къщата ви да се появи в цялата си слава на приятели? Тогава се захващайте за работа!

7

Също така е необходимо да се създадат всички благоприятни условия за почистване. Купете всичко, от което се нуждаете: красиви гъби, почистващ препарат и препарат с приятен аромат, удобен моп. Така можете да увеличите максимално процеса на почистване.

как да си накарате да почистите апартамента