Logo decormyyhome.com

Как да изсипете прах в пералня

Как да изсипете прах в пералня
Как да изсипете прах в пералня

Видео: СТУДЕНТИ ПУСКАТ ПЕРАЛНЯ (НЕУСПЕШНО) 2024, Юли

Видео: СТУДЕНТИ ПУСКАТ ПЕРАЛНЯ (НЕУСПЕШНО) 2024, Юли
Anonim

Автоматичната пералня се превърна в неразделна част от почти всеки дом. Тя позволява на съвременните домакини значително да спестят времето и усилията си. Този елемент от домакински уреди обаче изисква внимателно отношение и правилна грижа. За да може вашата машина да се мие ефективно и да работи дълго време, трябва да следвате няколко прости правила.

Image

Инструкция за употреба

1

Основното изискване за праха, който използвате, е, че той трябва да бъде проектиран строго за автоматични перални машини. Ако редовно наливате почистващи препарати за измиване на ръцете в колата си, това може да се провали с течение на времето. Това е така, защото праховете за миене на ръце се характеризират с повишено разпенване. Пяната, която те създават, попада върху двигателя и други важни елементи на пералнята, което води до тяхното разграждане.

2

Друг важен момент е количеството прах, което трябва да се напълни, за да може вашето пране да има най-голям ефект. Преди да направите избор, внимателно прочетете препоръките върху опаковката с перилния препарат и инструкциите за експлоатация на пералнята. Това ще ви помогне да изберете оптималната доза прах. Освен това, не забравяйте, че ако водата е твърда, трябва да излеете малко повече прах за пране, а ако е мек, по-малко.

3

По традиция пералните машини имат няколко отделения за прах, белина и климатизация. Броят на тези отдели може да варира между различните модели и производители. За да разберете кой от инструментите се побира в клетките, трябва да изучите ръководството за инструкции за вашата машина.

4

Много често домакините задават въпроса дали е възможно да излеете прах директно в барабана. Повечето производители не препоръчват това, тъй като гранулите за избелване на прах неразредни могат да оставят петна по дрехите. Ако обаче ръководството за инструкции за машината предоставя такъв метод (обикновено това са стари модели с вертикално зареждане), тогава можете да добавите детергент директно към барабана. В допълнение, някои видове детски перилни препарати също се съхраняват в машината, заедно с прането. Това може да намерите в инструкциите за такива почистващи препарати. Спазвайки тези правила, можете не само качествено да почистите нещата, но и да защитите пералнята от повреди.