Logo decormyyhome.com

Как да стартирате двигателя от пералнята

Как да стартирате двигателя от пералнята
Как да стартирате двигателя от пералнята

Видео: Двигател от пералня за задвижване на мини струг-част 1 2024, Юли

Видео: Двигател от пералня за задвижване на мини струг-част 1 2024, Юли
Anonim

В пералните машини се използват асинхронни, комутаторни и електронни двигатели. Последните се използват в устройства с директно задвижване. Когато машината се повреди напълно, домашният майстор може да намери друго приложение за двигателя от нея.

Image

Инструкция за употреба

1

Изключете щепсела от пералнята. Помолете водопроводчика да го изключи от водоснабдяването. Дръжте го най-малко десет часа, за да освободите всички кондензатори. Разглобете машината и извадете двигателя от нея.

2

Ако моторът е асинхронен, не прерязвайте проводниците, преминаващи от него към кондензаторната банка. Извадете го с нея. Батерията може да изглежда като пластмасова или метална кутия, често запечатана. Ако го отворите, той ще разкрие няколко кондензатора, свързани паралелно. След като ги разгледате, затворете кутията отново. Вижте как батерията е свързана към двигателя: едната намотка на последната е свързана директно към мрежата, другата чрез кондензатори. Без да променяте нищо в тази верига, приложете мрежово напрежение към него през 2 ампера предпазител - двигателят ще започне да се върти. Не забравяйте, че след изключване, преди да докоснете елементите на веригата, трябва да изчакате кондензаторите да се разредят.

3

Колекторните двигатели, използвани в пералните машини, са с ниско напрежение. Обикновено са проектирани за постоянно напрежение и имат постоянни магнити на статора. Намерете стикера на мотора и разберете захранващото напрежение. Това е такова постоянно напрежение и важи за двигателя. Ако желаете, използвайте захранване, взето от самата машина, за да го генерирате.

4

Извадете електронния мотор от машината за директно задвижване с контролния блок. Захранващото напрежение в повечето случаи е посочено на това устройство. Когато го захранвате, спазвайте полярността (при такива двигатели не е възможно да се обърне полярността). Ако не се стартира, потърсете допълнителни щифтове на конекторите, които изискват логическа единица или нула, за да започнете въртене в една или друга посока.

5

В машина с механично задвижване може да има малък спомагателен двигател с скоростна кутия, който да задвижва командното устройство или автоматично устройство за заден ход. Той има два извода. Според неговата табела или стикер определете напрежението на неговата мощност и вида на тока. Свържете го към източника със съответните параметри и той ще започне да се върти. Поради наличието на скоростната кутия, нейната честота на въртене може да бъде много малка - около 4 оборота в минута.

Обърнете внимание

Не работете, докато се захранвате. Дори когато използвате двигатели с ниско напрежение, пазете се от шипове при самоиндукция.

как да свържете двигателя от арго перална машина