Logo decormyyhome.com

Как да запечатате тиган

Как да запечатате тиган
Как да запечатате тиган

Видео: Бамя по гръцки- Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-02.10.2014 г. 2024, Юли

Видео: Бамя по гръцки- Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-02.10.2014 г. 2024, Юли
Anonim

Ако любимият тиган започне да изтича, опитайте се да го спойкате. Използвайки този метод, можете да увеличите живота на тази необходима посуда. Необходимо е да спойкате по всички правила, тъй като условията на работа на тигана (висока температура и вода) могат да доведат до образуването на нова дупка.

Image

Ще ви трябва

  • - спойка;

  • - медна плоча;

  • - пила или шкурка;

  • - бензин, флюс или "спояваща киселина";

  • - поялник.

Инструкция за употреба

1

Ако дупката е малка, вземете парче алуминиева тел или калаена спойка за запояване. За голяма дупка намерете парче медна плоча и изрежете лепенка, малко по-голяма от дупката.

2

Преди да започнете да споявате тигана, почистете долната повърхност с пила, пила или шкурка до самия метал, така че да няма отлагания, полирайте медната плоча до блясък. Обезмаслете повърхностите с бензин или друг разтворител, след което смажете с флюс с помощта на четка (флукс е необходим за пълно почистване на мазнините и отстраняване на оксидни филми от метал). Вместо флюс може да се използва "спояваща течност" или "спояваща киселина".

3

Вземете поялник, загрейте го и потопете колофон или амоняк на прах (за да премахнете металните оксиди). Ако се появи лека мъгла, поялникът е готов за употреба. Докоснете инструмента до спойка и го задръжте там, докато не бъде покрит с напълно лъскав филм. След това вземете малко спойка с жило и го прехвърлете на мястото за запояване. Изравнете около дъното на тигана около отвора (тенекия на кръстовището).

4

Вземете спойка с върха на поялник и прехвърлете необходимото за здраво закрепване към мястото на запояване. Малките дупки могат да бъдат напълно запълнени с спойка. За да фиксирате плочата, нанесете спойка около отвора, изравнете и залепете отгоре. За да може плочата да се захване и фиксира добре, в допълнение, използвайте поялник, за да затоплите цялата повърхност на плочата.

5

След като спойката се охлади, избършете областта с влажна кърпа и я почистете с пила или шкурка.

6

Ако трябва да споявате алуминиев тиган, имайте предвид, че това е малко по-трудно, тъй като алуминият е трудно да спойка. Така че оксидният филм няма време да се образува на повърхността, веднага след почистване на кръстовището, веднага се напълва с предварително разтопен колофон. Припой с много мощно поялник (поне 100 W). Използвайте спойка, направена съответно от 80% или 95% калай, 20% и 5% бисмут. Изберете флюс от стеарин или парафин. Ако всички тези условия са изпълнени, можете лесно да споявате алуминиевия тиган.

как да залепите дупка