Logo decormyyhome.com

Как да сменим уплътнението в хладилника

Как да сменим уплътнението в хладилника
Как да сменим уплътнението в хладилника

Видео: Хладилник Liebherr - разглобяване и регулиране на вратата 2024, Юли

Видео: Хладилник Liebherr - разглобяване и регулиране на вратата 2024, Юли
Anonim

Ако забележите, че по вътрешните стени на вашия хладилник ледът замръзва силно, това може да е индикация, че уплътнението на устройството е повредено. Търговците са от няколко вида, те могат да бъдат монтирани вътре в хладилника по различни начини: с помощта на лепило свързване, на винтове и винтове или са монтирани в специален жлеб. Във всеки случай можете сами да опитате да замените износения печат с нов.

Image

Ще ви трябва

отвертка, пинсети, шпакловка, нож, моментно лепило, лепилна мазилка.

Инструкция за употреба

1

Извадете вратата на хладилника, поставете го хоризонтално и внимателно изрежете старото уплътнение на места, където се вписва в основата на вратата.

2

Извадете старото уплътнение около вратата. За целта леко повдигнете уплътнението и внимателно го издърпайте от канала. Използвайте шпатула по време на работа и продължете внимателно, за да не повредите вратата на хладилника.

3

Отделете вътрешността на вратата от пяна. Това се прави така, че да има място за нов печат. Дълбочината на гнездото трябва да съответства на дебелината на новия профил. За да улесните работата, повдигнете ъгъла от вътрешната страна на вратата и я задръжте с палец.

4

Продължете да нарязвате уплътнението около целия периметър от вътрешната страна на вратата до дълбочина около 6 мм.

5

След като завършите отстраняването на уплътнението, поставете пинсетите навътре и издърпайте старото уплътнение навън, докато видите външния ръб на получения празен канал.

6

Ако сте правили правилно през цялото време, можете да извадите уплътнението по цялата му дължина. Ако уплътнението е било повредено по време на работа или по време на изваждането, повторете цялата процедура, като започнете от различен ъгъл на вратата.

7

Накрая отстранете използваното уплътнение и освободете необходимото място над жлеба, фиксирайте новото уплътнение на мястото му с твърд шип. Ако тази операция е трудна за вас, допълнително отстранете останалата пяна от пролуката между външната и вътрешната част на вратата.

8

В случай, че хладилникът не е нов и не е възможно да намерите подходящото уплътнение върху него, опитайте се да съответствате на размера, който имате по размер. Основното е, че тя е малко по-голяма от необходимия размер. Изрежете едно парче от уплътнителя от вертикалните и хоризонталните части и съединете получените части заедно. Залепете фуги с Moment лепило или лепило с лепилна мазилка.

Обърнете внимание

Подмяна на уплътняващата гума на хладилниците. Уплътняващата гума на хладилника понякога се счупва, което води до загуба на оперативност на устройството. Охлажда, но ефектът не е същия. За да се избегне това, трябва да се направи замяна. На мястото на старата дъвка инсталирайте нова. Уплътнителната гума за хладилника се извършва от компании, които произвеждат хладилна техника.

Полезни съвети

Гумената лента за вратата на хладилника е същото уплътнение. Не бъркайте тези условия. Въпреки че уплътнението звучи малко фоппие, това не е нищо повече от обикновена гумена лента. Можете да закупите в обикновен магазин за домакински уреди, той е евтин, можете сами да го замените, но внимателно. Смяната на уплътнението на хладилника трябва да се извърши, докато уредът е изключен. Внимателно изтръгнете гумена лента отдолу с нож и отидете нагоре.

как да сменим на хладилника