Logo decormyyhome.com

Как да сменим дръжката на прозорците

Как да сменим дръжката на прозорците
Как да сменим дръжката на прозорците

Видео: Смяна на брава на VW Golf 4 2024, Юли

Видео: Смяна на брава на VW Golf 4 2024, Юли
Anonim

Подмяната на дръжките на прозорците е доста проста процедура, която не изисква съветник или специален инструмент. Работата може да се извърши независимо, като отделите не повече от половин час.

Image

Ще ви трябва

  • - Нови химикалки;

  • - комплект отвертки;

  • - отвертка.

Инструкция за употреба

1

Хардуерът е най-уязвимата част от пластмасовите прозорци, а действителният му живот е малко по-нисък от декларирания от производителя. Причината за неуспеха на дръжката на прозореца често е нискокачествена пластмаса, която изсъхва и се напуква с течение на времето. Също така, причината за подмяната може да бъде унищожаването на седалката в ротационния механизъм: в този случай дръжката ще "обикаля" в кръг, без да отваря прозореца. Дръжките могат да се променят дори при липса на неизправности: в строителните магазини много често можете да намерите елегантни и доста оригинални дръжки, които могат да добавят разнообразие в интериора на една стая.

2

За бързо да изберете подходящия аналог за счупена дръжка, той трябва да бъде отстранен, измерете дебелината на щифта, размерите на закрепването и разстоянието между фиксиращите винтове. Ако планирате да закупите аксесоари в интериора на пластмасови прозорци, по-добре е да вземете проба със себе си. Ако беше решено да поръчате сменяеми дръжки чрез интернет, изборът трябва да бъде направен с особено внимание, като се обърне внимание на съвпадението на общите и монтажните размери. Въпреки че хардуерът за пластмасови прозорци е стандартен в повечето случаи, допълнителното презастраховане няма да е излишно.

3

На пластмасови и дървени прозорци устройството на дръжките е почти същото. Всички те имат фиксираща лента, която се фиксира върху рамката на прозореца с винтове или винтове. При пластмасови прозорци закрепването се извършва към металния корпус на затварящия механизъм, разположен вътре в пластмасовия профил, докато дръжките на дървените прозорци са прикрепени директно към тялото на рамката на прозореца. Самата дръжка може да бъде сменяема: в този случай дръжката има фиксиращ винт, който трябва да се развие. Винтовете, с които дръжката е прикрепена към рамката, често се затварят с декоративна тапа.

4

За да свалите дръжката, е необходимо да извадите въртящата се част, която притиска декоративната тапа. Ако не е осигурено отстраняване, щепселът трябва да се извади с тънка отвертка и да се завърти на 90 градуса по оста. След като достъпът до фиксиращите винтове е отворен, те трябва да се развият и да се отстрани старата част.

5

Ако металния щифт не е повреден и формата му не е счупена, тази част не може да бъде променена. Новата дръжка е инсталирана в обратен ред на отстраняване, като същевременно контролира положението на лоста на въртящата се част. В отворено положение на ключалката тя трябва да бъде насочена надолу, ако прозорецът е затворен, лостът трябва да е хоризонтален.

Обърнете внимание

Дръжките в някои модели прозорци могат да имат пружини и затова те трябва да се монтират само в отворено или затворено положение на прозореца.

Полезни съвети

В процеса на подмяна на отварящите се дръжки на прозорците няма да е добре да смазвате фитингите с универсална спрей смазка.