Logo decormyyhome.com

Как да сменим компресора в хладилника

Как да сменим компресора в хладилника
Как да сменим компресора в хладилника

Видео: Как работи хладилника 2024, Юли

Видео: Как работи хладилника 2024, Юли
Anonim

За съжаление хладилниците понякога се счупят. При някои видове повреди е необходимо да се смени компресорът на хладилния агрегат. Този вид ремонт изисква определени професионални знания и умения, както и специално оборудване. Следователно, доверете се на подмяната на компресора трябва само квалифицирани служители на обществени услуги.

Image

Ще ви трябва

  • - клапан за избор;

  • - горелка с кислород-пропан;

  • - цилиндри към горелката;

  • - измервателни уреди;

  • - набор от инструменти.

Инструкция за употреба

1

Освободете хладилника - извадете всички продукти, извадете рафтовете и чекмеджетата. Изключете хладилния агрегат от електрическата мрежа и го завъртете, за да имате лесен достъп до задната му стена. Именно там, в ниша, върху метален траверс се намира компресор.

2

Повдигнете компресора. Внимателно огънете тръбите и плъзнете компресора напред на 5-7 см. За да предотвратите счупване на стоманената тръба, трябва да бъдете много внимателни, когато работите с нея.

3

Счупете тръбата за пълнене и извадете фреона от охладителната система. За да направите това, изстискайте капилярната тръба и включете компресора на хладилника за 3 минути. През това време фреонът, наличен в устройството, се изпомпва към кондензатора. Вземете специалния пробивен клапан и го фиксирайте върху филтърната сушилня. Свържете маркуча към евакуирания цилиндър и пробийте филтърната сушилня, като затегнете клапата за избор. Отворете клапана на цилиндъра за 30 секунди и съберете фреона. Затворете устройството.

4

Полейте медната тръба на мястото си. Дължината на медната тръба трябва да бъде 6 см, диаметър - 6 мм. Запояването на части от хладилник може да се извърши с помощта на поялник или фенер с въздушно пропан.

5

Направете разрез на капилярната тръба. Нареза трябва да е на 3-5 см от филтърната сушилня. Прекъснете тръбата по линията на среза. Развийте филтърната сушилня от кондензатора и я разглобете.

6

Развийте компресора от смукателните и изпускателните тръби. Извадете старата спойка от хладилната тръба и инсталирайте щепселите.

7

Извадете щепселите от новия компресор. Свържете дюзите на компресора към тръбите на хладилния агрегат. Инсталирайте филтърната сушилня върху кондензатора и поставете капилярната тръба. Пояйте компресора. Внимателно огледайте точките на спойката от всички страни с огледало. Уверете се, че запояването се извършва равномерно и няма оставени празнини.

  • Ремонт на хладилник
  • как сами да смените компресора