Logo decormyyhome.com

Как да запечатате пукнатина върху стъклото

Как да запечатате пукнатина върху стъклото
Как да запечатате пукнатина върху стъклото

Видео: Предно стъкло пукнатина / напукани предното стъкло ✔ 2024, Юли

Видео: Предно стъкло пукнатина / напукани предното стъкло ✔ 2024, Юли
Anonim

Пукнатините в стъклото могат лесно да се поправят у дома. Такива ремонти не развалят външния вид на чашата и траят две до три години. Освен това стъклото на мястото на залепване няма да се уплаши да се измие с вода.

Image

Ще ви трябва

  • - силиконово лепило;

  • - спринцовка;

  • - прозрачен лак;

  • - четка;

  • - ацетон;

  • - почистващ препарат;

  • - кърпа;

  • - памучен тампон;

  • - вода;

  • - кофа.

Инструкция за употреба

1

Първо трябва да почистите стъклото от прах и мръсотия. За да направите това, изплакнете чашата с вода и препарат за стъкло. Трябва да се разрежда в кофа с топла вода в съотношението, посочено в инструкциите. По-добре е да измиете чашата с гумени ръкавици, за да предпазите кожата на ръцете от въздействието на почистващ препарат. Измийте чашата от двете страни и я избършете на сухо. Внимавайте да не разрежете стъклото на мястото на пукнатина.

2

Сега трябва чашата да изсъхне напълно. Ако на мястото на повредата остане вода, лепилото няма да работи добре. Оставете чашата да изсъхне.

3

Обезмаслете зоната около пукнатината. За целта вземете памучен тампон, накиснете го в ацетон и избършете чашата. Лепилото ще се нанася върху такава повърхност по-добре, по-гладко и ще остане върху нея по-дълго.Удобно е да обезмаслите малка повърхност с памучен тампон. Ако памучната вата не е синтетична, тя може да остави влакна. Вместо това вземете парче марля.

4

Преминете директно към запечатването на пукнатината. За да направите това, трябва да поставите малко силиконово лепило в спринцовката и внимателно да напълните пукнатината. По-добре го правете бавно, за да може лепилото да се разпредели равномерно. Някои тръби имат удобна дюза в края, така че частите от екструдираното лепило да са малки. Ако размерът на дюзата позволява изливане на силиконово лепило до мястото на повреда, не е необходима спринцовка.Ако пукнатината по стъклото е голяма, използвайте прозрачна лепяща лента от двете страни на чашата, за да я използвате. Тук не можете да направите без спринцовка. Използвайте го, за да напълните лепилото в образуваната кухина и след като лепилото изсъхне, отстранете лепящата лента.

5

За най-добри резултати оставете чашата, докато лепилото напълно изсъхне за 12 часа.

6

Нанесете тънък, тънък слой бистър лак от двете страни на чашата отгоре на пукнатината. Вземете тънка четка, нарисувайте малко лак върху нея и нанесете лак с четка върху мястото на залепване. Сега остава само да изчакаме, докато лакът изсъхне и чашата е готова.

Обърнете внимание

Ако стъклото позволява, можете леко да преместите краищата на пукнатината, когато попълните лепилото, така че да се разпределя по-добре върху разреза.

Полезни съвети

Защитете кожата си от ацетон, силикатно лепило и лак.

Работата се извършва най-добре в респиратор.

Ацетонът може да бъде заменен с препарат за отстраняване на лак за нокти, съдържащ ацетон. Освен това добре обезмаслява повърхностите.