Logo decormyyhome.com

Как да запечатате гумени ботуши

Как да запечатате гумени ботуши
Как да запечатате гумени ботуши

Видео: Хари-93 ООД - Производство на гумени ботуши 2024, Юли

Видео: Хари-93 ООД - Производство на гумени ботуши 2024, Юли
Anonim

Най-практичните обувки за дъждовно време - гумени ботуши - може един ден да провалят своя господар. По правило върху него се появяват пробиви, подметките са смлени или пробити. Обикновено има една гумена двойка и не винаги е възможно веднага да направите ново нещо или да посетите професионален обущар. Опитайте сами да залепите ботуши. Ако се опитате да направите всичко както трябва, те все пак ще служат.

Image

Ще ви трябва

  • - гумена лепенка;

  • - гумено лепило;

  • - блок;

  • - чук;

  • - разтворител;

  • - парцали или памук;

  • - файл;

  • - кожа;

  • - запояващо желязо и капрон (ако е необходимо).

Инструкция за употреба

1

Подгответе течащи гумени ботуши за поправяне. На първо място, те трябва да бъдат добре почистени от всички замърсители и напълно изсушени. След това трябва да намерите подходящ пластир от гума. Например, може да бъде изрязан от ненужни гумени обувки или гума за велосипеди.

2

Обработете с пила шевната страна на пластира и надбавките около пробива на багажника (от предната страна), след което ги преминете с абразивно колело или грубозърнест шкурка. Това е необходимо, за да придадете на повърхностите, които трябва да бъдат залепени, някаква грапавост - лепилото ще се захване по-добре.

3

Избършете гумената вложка и пролуката с разтворител или ацетон, като навлажнете чиста парцал или памучен тампон в обезмаслител. Внимавайте да не оставяте тъкани влакна или памучни частици на повърхността.

4

Изрежете краищата на пластирите за обувки, така че да е малко по-малка (около няколко милиметра) от шлайфаната грапава площ. Сега можете да продължите директно към залепването на обувки.

5

Използвайте лепило за гумени повърхности (като Super Moment за гума или каучук). Добре е, ако имате възможност да се консултирате с опитен производител на обувки и да купите професионален лепилен състав по негов съвет.

6

Прочетете инструкциите на производителя на лепилото и се придържайте точно към него. Нанесете състава върху пластира и зоната на пролуката с тънък слой и накиснете за 10 до 20 минути (в зависимост от изискванията на опаковката с лепило). Някои занаятчии два пъти намазват лепило, като и двата пъти леко го изсушават.

7

Натиснете здраво повърхностите. Можете да издърпате багажника върху блока или върху дънера и да чукнете пластира с чук. Бъдете внимателни обаче, за да не помръдне. Не използвайте закърпени ботуши по-рано от един ден.

Полезни съвети

Ако гумената обувка има пробита подметка или пета, опитайте да я актуализирате с подрязани найлонови чорапогащи и поялник. Нанесете найлонови бучки върху шлайфаната и обезмаслена повредена повърхност и я втрийте в горещата гума с метална пръчка.

Ремонт на гумени обувки