Logo decormyyhome.com

Как да залепите въздушен матрак Intex

Как да залепите въздушен матрак Intex
Как да залепите въздушен матрак Intex

Видео: Надуваемо легло - Еър О Спейс Лукс 2024, Юли

Видео: Надуваемо легло - Еър О Спейс Лукс 2024, Юли
Anonim

В момента въздушните матраци са много популярни сред любителите на открито. Поради своите характеристики и компактност те се използват не само за плуване, но и като място за спане в палатка. Въздушният матрак обаче има един съществен недостатък - лесно се поврежда, всеки контакт с остър предмет може да доведе до дупка. И така, как да залепите въздушен матрак у дома?

Image

Ще ви трябва

  • - Финозърнест шкурка;

  • - сапун;

  • - полиуретаново лепило;

  • - пластир;

  • - ножица;

  • - обезмаслител (ацетон; алкохол или бензин).

Инструкция за употреба

1

Ако по време на работа матракът започна да изпуска въздух, струва си да се има предвид, че продуктът има повреди под формата на пробиване или нарязване. Необходимо е да намерите място за пробиване, за това можете да смажете надут матрак със сапунена вода (мехурче трябва да се надуе на мястото на повреда) или да го потопите във вода (ако имате отличен слух, можете също да чуете мястото на пункцията чрез характерно съскане). Чрез образуването на мехурчета лесно можете да откриете технически повреди.

2

Ако повредата е от страна на велур, е необходимо внимателно да почистите купчината с фина шкурка. Площта за събличане трябва да е малко по-голяма от самата зона на повреда. След това трябва да обезмаслите мястото за бъдещи ремонти, за това можете спокойно да използвате рафиниран бензин, ацетон, разтворител или чист медицински алкохол.

3

Когато купувате матрак, комплектът трябва да включва лепенка. Ако е възможно, закупете комплект за ремонт на Intex от специализиран магазин. Тя включва пластири от стадо, прозрачен винил филм (за поправяне на гладка повърхност), както и лепило. Ако такава не е налична, изрежете подходящ пластир от всякакъв гумиран материал. Не се препоръчва използването на супер лепило, това може дори да повреди повърхността на винила. За тази цел ще се побере еластично лепило за каучук (полиуретан), например "Момент".

4

Нанесете лепило върху повърхността, която ще бъде залепена, уверете се, че случайно не попадне в дупката. Прикрепете пластира към мястото на пробиване и натиснете здраво, сложете залепения матрак под пресата за един ден.

Полезни съвети

Необходимо е да съхранявате въздушния матрак в издуто и добре изсушено състояние, особено ако сте го използвали като сал върху вода. Препоръчително е да почиствате и миете въздушния матрак с мек сапунен разтвор, без да използвате във всеки случай химически реагенти и абразивни прахове (те значително ще съкратят полезния живот).

как да залепите въздушен матрак