Logo decormyyhome.com

Как да навивате кутии

Как да навивате кутии
Как да навивате кутии

Видео: Ревю на кутия за навиване Rothenschild RS-2038-BК 2024, Юли

Видео: Ревю на кутия за навиване Rothenschild RS-2038-BК 2024, Юли
Anonim

Есента за много домакини е горещо време в буквалния смисъл на думата. Реколтирани мариновани, осолени, варени и навити на различни кутии и бутилки. Успехът на консервирането на маринати, задушени плодове и консерви зависи не само от успешна рецепта, но и от правилната подготовка на контейнери и оборудване.

Image

Ще ви трябва

  • - стъклени контейнери;

  • - уплътняващи капаци;

  • - уплътнителен ключ;

  • - почистващ препарат / сода;

  • - кърпи;

  • - леген / тиган.

Инструкция за употреба

1

Подгответе контейнера. Най-често при консервиране се използват стъклени буркани с вместимост от 0, 5 до 3 литра. Стъклените контейнери, които са били в употреба, особено ако върху тях се държат етикети, накиснете за 2 часа в алкален разтвор преди измиване. Измийте стъклени капаци и буркани със сапунена вода или разтвор на сода. Почистете бутилките с четка или изсипете малко ориз във врата и разклатете добре. След това изплакнете съда под течаща вода. Проверете консервите за чистота и изплакнете вътрешността с преварена вода. Моля, обърнете внимание, че консервите трябва да се мият не повече от два часа преди поставянето на продуктите в тях.

2

Поставете измитите консерви с главата надолу върху хартия или чиста кърпа. Ако е необходима стерилизация (в случаите на пълнене с продукти, загряти до кипене), бурканите трябва да се затоплят във фурната, микровълновата или да се стерилизират с гореща пара, докато капчиците вода не се отстранят напълно от стените. Извадете контейнери със специални щипки или кранове, за да не се изгорите. Поставете консервите върху суха, чиста кърпа с вдигната врата.

3

Измийте отделно металните капаци и гумените уплътнения в сапунена вода и изплакнете обилно в течаща вода. Поставете гумените уплътнения в каналите на капаците. Разхлабете (поотделно, не в купчина) поставете капаците в тенджера с вода и ги варете 12-15 минути. Преди да се навиете, можете да ги държите в тази вода за не повече от два часа.

4

Напълнете консервите с приготвени храни. Не използвайте метални черпаци или лъжици за полагане - едно неправилно движение може да доведе до пукнатина в чашата или да счупи буркана. В този случай и банката, и продуктите в нея ще трябва да бъдат изхвърлени. Поставете зеленчуци или плодове по такъв начин, че да бъдат изцяло покрити със сироп или марината.

5

Повторно стерилизирайте, когато консервите са „оборудвани“. За целта вземете широк леген или тиган. Покрийте дъното с чиста памучна кърпа или поставете стойката надолу. Поставете напълнени кутии. Добавете топла вода в леген, докато стигне до "раменете" на консервите. Затворете вратовете със стерилизирани капачки и подпалете за времето, посочено в рецептата. Зависи от вида, киселинността, консистенцията и степента на смилане на добития продукт, както и от размера на буркана.

6

Извадете контейнера от стерилизатора много внимателно, като държите шията със специален метален захват или кърпа. Веднага след това запечатайте буркана херметически с помощта на специален уплътнителен ключ.

7

След навиване проверете капачката за течове. За да направите това, избършете буркана на сухо и го поставете с врата си върху бял лист хартия или салфетка. Липсата на зацапвания ще показва качествен резултат. Оставете консервите надолу с шията си, за да изстинат напълно. След това можете да завъртите всички заготовки и да ги поставите на място за съхранение. Контейнерите, затворени с пластмасови капаци, не могат да се поставят с главата надолу за охлаждане.

Обърнете внимание

Не използвайте стъклени контейнери с външни миризми за заготовките.

Имайте предвид, че не можете да слагате студени храни в горещи буркани. Стъклото може да се напука поради температурните разлики.

навивам консерви