Logo decormyyhome.com

Как да направите всичко около къщата

Как да направите всичко около къщата
Как да направите всичко около къщата

Съдържание:

Видео: 5 ТАЙНИ НЕЩА, които МОЖЕТЕ да си направите в MINECRAFT 2024, Юли

Видео: 5 ТАЙНИ НЕЩА, които МОЖЕТЕ да си направите в MINECRAFT 2024, Юли
Anonim

Работейки всеки ден, през почивните дни искам да се спася от домакинските работи и да се отпусна. Но ако изобщо не се занимаваме с къщата, тя ще стане неудобна, студена и мръсна. Обядът няма да бъде сготвен, децата и съпругът са зли. Няма нужда да изневерявате и да ви измъчват до изтощение, трябва да планирате домакинската работа, така че да има достатъчно време за добра почивка. Но как?

Image

Направете планове

През уикенда седнете спокойно пред телевизора и направете план за важни неща за седмицата напред. Нека това са „големи“ неща, които изискват повече време и енергия от вас. Те могат да бъдат планирани според дните от седмицата и всеки ден да извършват по един мащабен бизнес. Такива неприятности включват пране на спално бельо и килими (одеяла, възглавници), закупуване на дълго съхранени продукти, гладене на неща.

Ежедневните планове, които можете да си направите над чаша чай вечер, включват малки неща. Това може да бъде почистване на съдове, извозване на боклук, приготвяне на вечеря за утре, събиране на прах или измиване на добре. За уикенда се опитайте да оставите неща като миене на подове и прозорци, фиксиране на дрехи. Правете хигиенно почистване на апартамента по време на смяна на сезона, така че по време на почистването да премахнете ненужни неща извън сезона. Направете ремонт в апартамента при необходимост, за да не се натрупват такива въпроси.

Ангажирайте всички и всички

За да улесните домашната си работа, ангажирайте членове на семейството. Отделете някои отговорности. Татко може да извади боклука по време на работа и вечер бързо да вакуумира целия апартамент. Той също може да хвърли нещата в пералнята и да я включи. По-големите деца могат да помогнат на мама с почистване на съдове. Те също могат да събират играчки в стаята след най-малките деца, като по този начин показват на пример колко е важно да се помогне на родителите. Научете семейството си, че всички взети предмети трябва да бъдат върнати на мястото им. По този начин се освобождавате от постоянната каша.

Домакинските уреди също значително улесняват ежедневния труд на жените. Всички неприятни или дълги неща могат да бъдат преместени към технологията. Например пералнята ще се справи с миенето, миялната машина с чинии и съда с готварска маса с готвене вечеря. Това ще спести не само ценното ви време, но и нервите ви.