Logo decormyyhome.com

Как да премахнете мазно петно ​​от мебелите

Как да премахнете мазно петно ​​от мебелите
Как да премахнете мазно петно ​​от мебелите

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли
Anonim

Мазна течност на фотьойл или преобърната чаша кафе на любимия ви диван не е причина за безсилие. Напълно е възможно да се справите със замърсяването. Днес, в допълнение към модерните средства за отстраняване на петна, народните методи не са по-малко популярни. Те са прости и най-важното - ефективни.

Image

Инструкция за употреба

1

На първо място, не бързайте да накисвате мазна петна с вода. Излишната течност само ще влоши ситуацията. По този начин можете да провокирате появата на разводи. За да започнете, отървете се от течността, от която всъщност се състои петното. За да направите това, прикрепете към него обикновена хартиена кърпа.

2

Уникално средство за премахване на мазни петна, дори стари, е бензинът. Смесете 1 чаена лъжичка прах за пране с ½ чаена лъжичка бензин до гладкост. Нанесете получената смес директно върху засегнатата зона и оставете за 4-6 часа. След това изплакнете всичко с гореща вода и оставете да изсъхне.

3

Петното от разлято мляко може да се отстрани с помощта на обикновен накисване с топла вода и прах за пране. След 2-3 часа изплакнете останалата пяна и оставете да изсъхне. В случай на непълно отстраняване на петна, процедурата може да се повтори.

4

Петната от шоколад и други вкусотии могат лесно да се отстранят със подсолена вода. За целта смесете 1 супена лъжица топла вода с ½ чаена лъжичка сол. Получената консистенция се нанася върху петното и се оставя за 2-3 часа. След това изплакнете всичко с гореща вода и оставете да изсъхне.

5

Не по-малко популярен е методът за премахване на мазни петна с помощта на лимонов сок и разтвор на оцет. Тези съставки са особено добри за оцветяване на плодови сокове. Смесете 1 чаена лъжичка лимонов сок с 1 чаена лъжичка настолен оцет. С това решение внимателно обработете петното, като започнете от краищата до центъра. Повторете тази процедура, ако е необходимо.

6

Петната от кафе могат да бъдат отстранени с универсално решение. За да го приготвите, ще ви трябва: 1 чаена лъжичка волове, 1 чаена лъжичка глицерин, 1 чаена лъжичка амоняк. Смесете всички съставки и внимателно обработете желаната област. Ако петното е достатъчно голямо, нанесете разтвора за 3-4 часа, след което изплакнете с гореща вода.

мазни петна по мебели