Logo decormyyhome.com

Как да премахнете жълти петна от тавана

Как да премахнете жълти петна от тавана
Как да премахнете жълти петна от тавана

Видео: Решение за жълти петна по тавана и стените. 2024, Юли

Видео: Решение за жълти петна по тавана и стените. 2024, Юли
Anonim

Премахването на различни петна от тавана е много проблемна работа, но можете да се справите с нея, ако положите малко усилия. Жълти петна могат да се появят поради небрежността на съседите от горните етажи, които просто забравиха да затворят крана. Те могат да се образуват, ако наблизо има водопроводни или канализационни тръби, които ръждясват във времето.

Image

Ще ви трябва

  • - метална шпатула с ширина 5-8 см.;

  • - гъба или парче пяна;

  • - "Белота";

  • - пластмасов или метален леген;

  • - четка с ширина 3 см.;

  • - валяк;

  • - капацитет за боя;

  • - лъскава бяла маслена боя;

  • - почва с дълбоко проникване.

Инструкция за употреба

1

В зависимост от вида на петна по тавана има различни начини за тяхното премахване. Помислете за случая, когато ремонтът в апартамента все още не е извършен.

2

Вземете нож за шпакловка и внимателно отлепете падащите парчета боя, тапети или замазка от проблемната зона. Изсипете в купа "Бяло". сложете гумени ръкавици и вземете гъба. Намокрете го в Whiteness, след което го изстискайте леко. Започнете да обработвате петното. За да направите това, прикрепете пяна към зоната, където има жълтене. и задръжте за няколко секунди, след това преместете гъбата на друго място, след като я намокрите в "Бяло". След няколко приложения, навлажнете го отново и го изстискайте малко. Третирайте цялото петно ​​по този начин. Постепенно ще видите долния слой на гъбата да стане тъмножълт. Заменете го с нов и обработете петното, докато леко се изсветли.

3

Изчакайте тавана да изсъхне. Ако петното стане светло, тогава работата е завършена. Ако забележите, че жълтото все още пробива, трябва да повторите операцията отново. Ако на тавана се появят петна от ръжда, тогава нанесете грунд върху проблемната зона, състоящ се от 10% разтвор на меден сулфат.

4

За да премахнете петна от жълто масло от тавана, първо отстранете целия прах и мръсотия от замърсената зона. Нанесете грунд за дълбоко проникване. Изчакайте да изсъхне. Изсипете боята в контейнер, навлажнете ролката и боя върху петното. Ако проблемната зона не може да бъде боядисана с валяк, тогава намажете петното с четка. Изчакайте да изсъхне. Ако забележите, че жълтата зона свети, нанесете още няколко слоя боя, докато петното не се боядиса. След няколко дни можете да започнете да ремонтирате тавана.

5

За да премахнете жълтите петна, които се появяват на прясно боядисания таван, вземете маслена боя. Оцветете петното на няколко слоя. След оцветяване замърсената зона може да блести и леко да се различава от останалия цвят на тавана. Оцветете лъскавата боя с тази, с която първоначално сте боядисали целия таван. Нанесете го на няколко слоя, докато блясъкът изчезне.

Свързана статия

Възстановяване на гипсова мазилка

Как да премахнете петна по тавана