Logo decormyyhome.com

Как да получите зелено от килима

Как да получите зелено от килима
Как да получите зелено от килима

Видео: Просто добавьте огурцы прямо в фарш и получите самые сочные котлеты 2024, Юли

Видео: Просто добавьте огурцы прямо в фарш и получите самые сочные котлеты 2024, Юли
Anonim

Понякога се случват проблеми и нищо не може да се направи по въпроса. Можете да се научите само да се отървете от техните последици. Например, разлятата зелена боя върху килим (разтвор от блестящ зелен дух, медицински) може да внесе няколко минути ужасни притеснения, че килимът или килимът са повредени завинаги. Няма нужда да бързате със заключения: може да се изведе свежо петно ​​от блестящо зелено.

Image

Ще ви трябва

амоняк 10%, водороден прекис, средства от серията действие на Vanish oxy, продукти на Amway.

Инструкция за употреба

1

В никакъв случай не се опитвайте веднага да изтриете зеленото петно, което се е образувало на килима, с вода или алкохол (алкохолът може да помогне само със същите петна върху лакирани дървени повърхности и кожа на тялото, а това не винаги е така).

2

Купете 10% разтвор на амоняк в отдела на магазина и, като се върнете у дома, старателно намокрете парче ненужен парцал с тях, с помощта на което ще избършете малко петно ​​от зелените неща върху килима или килима. Пригответе някои от тези парцали - може да се наложи да ги използвате.

3

Разтрийте петънце зеленка с парцал, добре навлажнен с амоняк. Може да се наложи да повторите това действие няколко пъти, променяйки парцала, докато петното напълно изчезне.

4

В случай на голямо петно: не щадящ разтвор на амоняк, внимателно го изсипете от бутилката върху петното от блестящото зелено. Първо трябва да проверите ефекта на амоняка върху купчината на килима някъде на незабележимо място на ъгъла, защото е вероятно самата купчина килим да пострада.

5

Изчакайте няколко минути. Килимът пред очите ви постепенно ще придобие предишния си девствен вид, който не развали присъствието на зелено петно ​​от разтвор на блестящ зелен дух за няколко минути върху него.

6

Откажете се да използвате 10% разтвор на амоняк в случай на негативни прояви, настъпили след прилагане на амоняк в тестовия ъгъл на купчината на вашия килим. В този случай можете да опитате водороден пероксид като средство за отстраняване на петна, продукти от серията Vanish oxy или серия Amway (в някои случаи помагат много, но не могат напълно да премахнат блестящото зелено, въпреки че това ще го озари значително).

7

Спешно се свържете с препарат за почистване на килими, ако опитите ви да премахнете петно ​​от зеленото на килима са били неуспешни, защото колкото по-свежо е петното, толкова по-лесно ще бъде за професионалистите.