Logo decormyyhome.com

Как да премахнете оцветено петно ​​от дрехите

Как да премахнете оцветено петно ​​от дрехите
Как да премахнете оцветено петно ​​от дрехите

Видео: УАУ - НСС: СУПЕР ЕФЕКТИВНО ЖЕЛЕ ПРОТИВ ПЕТНА 2024, Юли

Видео: УАУ - НСС: СУПЕР ЕФЕКТИВНО ЖЕЛЕ ПРОТИВ ПЕТНА 2024, Юли
Anonim

Старите петна по дрехите са един от най-големите проблеми на всяка домакиня. Дори и най-спретнатите хора са изправени пред това. Всъщност, нещото не е толкова жалко, ако е старо, може да се сложи на парцали. Но е жалко за нови и детски неща, които е почти невъзможно да се отмият. И така, как да премахнете стари петна от дрехите си?

Image

Ще ви трябва

  • - лимонена киселина

  • - медицински алкохол,

  • - сапун "Антипятин" или прах,

  • - водороден прекис,

  • - амоняк

  • - оцетна киселина

  • - бензин,

  • - глицерин,

  • - бура.

Инструкция за употреба

1

Старите петна от плодове и сокове могат да бъдат почистени с помощта на разтвор, приготвен от щипка лимонена киселина, смесен с чаена лъжичка нагряван медицински алкохол. Нанесете подготвения състав върху оцветено петно ​​с памучен тампон или козметичен диск. Измийте с топла вода и прах или сапун Antipyatin. С лека тъкан, водородният пероксид ще помогне за премахване на петното от сока, бързо ще премахне замърсяването и няма да повреди продукта.

2

Ако не сте имали възможност да премахнете петното от червеното вино от дрехите навреме, не се отчайвайте. Изсушеното и старо петно ​​може да се отстрани с амоняк и водороден пероксид, смесени в равни пропорции. За да премахнете замърсяването от коприна, изплакнете обилно с вода и след това навлажнете с разтвор на оцетна киселина. След това изплакнете предмета с хладна вода.

3

Трудни и стари петна могат да бъдат отстранени с бензин. За да направите това, поставете разтвор, напоен с бензин, на гърба на продукта. А отвън внимателно разтривайте мазната следа с памучен тампон, потопен в бензин, движейки се от краищата към центъра. Изплакнете обилно почистената зона с вода и окачете, за да изсъхне в добре проветриво място.

4

Накиснете стари петна с глицерин, които можете да закупите в аптеката, и оставете за 10-15 минути, изплакнете с топла вода. За фини и копринени тъкани смес от вода с глицерин, смесена в равни пропорции с добавяне на малко количество амоняк, се счита за добро средство.

5

От вълнени продукти отстранете старите петна с разтвор, състоящ се от 20 грама глицерин, 10 грама амоняк и чаша вода. След обработка на материала измийте замърсената зона с топла преварена вода, суха и желязна. От петна няма да има следа.

6

Препоръчва се да се избърсват старите петна с разтвор на амоняк (една чаена лъжичка амоняк в чаша вода), а след това със същия разтвор, състоящ се от боракс. Измийте прането си в топла сапунена вода.

Свързана статия

Как бързо да премахнете петна от дрехите

премахва петна по дрехите