Logo decormyyhome.com

Как да премахнете миризмата на котешка урина от линолеум

Как да премахнете миризмата на котешка урина от линолеум
Как да премахнете миризмата на котешка урина от линолеум
Anonim

Любителите на котките са готови да понесат всички нещастия в името на своите домашни любимци, дори и тези, които причиняват много неудобства. Например, повечето животни в началото не могат да свикнат с таблата и да облекчат нуждите си на пода, покрити с паркет, линолеум или други. За да премахнете миризмата на котешка урина не е лесна задача.

Image

Как да премахнете миризмата на котешка урина

Най-ефективните средства за борба с миризмата на котешка урина са оцет, пресен лимонов сок, йод, водороден прекис, продукти на основата на хлор, както и професионални продукти, които могат да бъдат закупени в магазините за домашни любимци.

Оцет за премахване на миризмата на котешка урина

Вземете редовен трапезен оцет и го смесете в равни пропорции с вода. Изсипете получената маса в машината с куршуми, след това нанесете продукта върху повредения линолеум и го оставете за няколко часа. Избършете на сухо след известно време.

Лимонов сок за премахване на миризмата на котешка урина

Вземете един лимон, нарежете го наполовина и изцедете сока. Смесете сока с вода (1: 1) и нанесете сместа на пода. Оставете за няколко часа, след което измийте със сапун за пране.

йод

Перфектно се справя с миризмата на котешка урина обикновен йод. Налейте вода в кофа, добавете йод със скорост 25 капки на литър и измийте получения като котешки разтвор.

Специално решение

Ако животното дълго време облекчаваше необходимостта от определено място и неговите трикове не бяха разкрити веднага, тогава в този случай ще бъде по-трудно да се справите с миризмата, но все пак е възможно. Налейте литър гореща вода в кофата, добавете 100 грама прах и 1/4 парче настърган сапун за пране. Напълно разтворете продукта във вода и изсипете получената течност на „котешко място“. Оставете за няколко часа, след което изплакнете няколко пъти с чиста вода.

Професионални инструменти

В момента много специализирани продукти се продават в магазините за домашни любимци, които облекчават неприятните миризми на котки, например Urine-Off и UrineOut, както и OdorMedic, си вършат добре работата.