Logo decormyyhome.com

Как да премахнете миризмата на котешка урина от дивана

Как да премахнете миризмата на котешка урина от дивана
Как да премахнете миризмата на котешка урина от дивана

Видео: Баси и Здравословното (What the Health 2017) 2024, Юли

Видео: Баси и Здравословното (What the Health 2017) 2024, Юли
Anonim

Домашна котка носи много радост на стопаните си. Но миризмите, придружени от престоя й в къщата, не винаги са приятни. Това е особено вярно за много хора мразят миризмата на котешка урина. И ако не можете да се отървете от малка локва на пода, останала от котето, която „не е стигнала до тоалетната“, няма да е трудно да премахнете неприятната миризма от дивана.

Image

Ще ви трябва

  • - разтвор на калиев перманганат;

  • - лимонов сок;

  • - водороден пероксид;

  • - оцет;

  • - йод;

  • - вода;

  • - сода;

  • - течност за миене на съдове;

  • - хартиени кърпи или салфетки;

  • - водка;

  • - Сапун или уста за изплакване на уста.

Инструкция за употреба

1

За да премахнете миризмата на котешка урина от дивана, използвайте разтвор на калиев перманганат. Това вещество е силно окисляващо средство, което има и дезодориращо действие. Намокрете с разтвора зоната на дивана, повредена от котката и оставете мебелите да изсъхнат. Ако миризмата не е изчезнала напълно, повторете процедурата.

2

Отличен окислител, който може да премахне миризмата на котешка урина от дивана, е лимоновият сок. Ръчно или с помощта на сокоизстисквачка изцедете сока от половин лимон. Навлажнете гъба в нея и избършете мястото, маркирано от домашния любимец.

3

Можете също така да се отървете от неприятната миризма с воден разтвор на оцет. Това вещество има отличен окислителен ефект и бързо изчезва от повърхността на мебелите заедно с миризмата на котешка урина.

4

Можете да премахнете отвратителната миризма от дивана с водороден прекис. Йодният разтвор (15 капки на литър вода) също може да ви помогне да се справите с тази трудна задача.

5

За да постигнете най-добрия резултат, подгответе специален инструмент. Смесете оцет с вода в съотношение 1: 4 и нанесете получения разтвор върху увредената зона на дивана. Отстранете излишната течност с хартиени кърпи или салфетки. Поръсете сода върху петното. След това се разрежда 1 супена лъжица течност за миене на съдове в 100 мл водороден пероксид. Втрийте получения продукт в повредената повърхност на дивана. Извадете сместа с влажна гъба.

6

Можете да премахнете миризмата от прясно петно, като използвате конвенционални бактерицидни средства, като водка, чай за приготвяне на чай, вода за уста, концентриран разтвор на сода, пране сапун, съдържащ глицерин, който разгражда кристалите на пикочната киселина.

7

Такива често срещани аромати като кафе, ароматни масла от портокал, чаено дърво, липа, сушен магданоз и звездичка могат да прекъснат миризмата на котешка урина само за кратко време.

Свързана статия

Как да се отървете от миризмата на котешка урина

как да измиете котешката урина от дивана