Logo decormyyhome.com

Как да премахнете миризмата на бебешка урина

Как да премахнете миризмата на бебешка урина
Как да премахнете миризмата на бебешка урина

Видео: Мирис и цвят на урината 2024, Юли

Видео: Мирис и цвят на урината 2024, Юли
Anonim

Не е толкова лесно да се отървете от миризмата на урина на децата, особено ако детето случайно направи локва върху фотьойл или диван. Детското облекло, което абсорбира различни миризми, също е доста неприятно. Но има някои трикове за справяне с този проблем.

Image

Ще ви трябва

  • - средство за отстраняване на петна с функция за отстраняване на миризми;

  • - антибактериален прах;

  • - трапезна сол;

  • - оцет;

  • - лимонена киселина;

  • - хипосулфит.

Инструкция за употреба

1

Ако някое нещо, като например тапицерията на диван или стол, е наситено с миризмата на детска урина, вижте дали има петно ​​по нея. Използвайте средство за отстраняване на петна с отстраняване на миризма. Нанесете малко количество от продукта върху тъканта и изчакайте, докато активните компоненти на препарата за отстраняване на петна премахват миризмата и петна. Не забравяйте, че препаратът за отстраняване на петна и белина са напълно различни неща, не ги обърквайте, в противен случай вместо петно ​​и неприятна миризма ще получите дупка в тъканта или избледнял цвят.

2

Изплакнете нещата добре с миризмата на бебешка урина във вода, преди да измиете в машина, а прахът е по желание. Това е необходимо, за да се отстрани по-голямата част от урината. Ако поставите нещата веднага в пералнята, те ще се измият в концентрат на урина, разреден с вода, и миризмата няма да изчезне. Можете да изплакнете в леген или с кратка програма в пералнята.

3

Изстискайте нещата и ги измийте при температура, подходяща за този тип тъкани. Добавете още малко прах и цикъл на предварително измиване.

4

Ако след измиване миризмата все още се запазва, използвайте антибактериален прах или перилен препарат за детски вещи. Те съдържат специални вещества, които премахват миризмите. Използвайте ги в съответствие с инструкциите на опаковката.

5

Можете да опитате да използвате народни средства, за да премахнете миризмата на детска урина. Нанасят се директно върху петното преди измиване. Пригответе разтвор на трапезна сол (разредете 1 с. Л. Сол в 200 мл вода), използвайте оцет или лимонена киселина (1 ч.л. в чаша вода), пригответе разтвор на хипосулфит (1 ч.л. вещество на 200 мл течност). След като нанесете тези разтвори, изчакайте 10-15 минути и измийте нещата в сапунена вода.