Logo decormyyhome.com

Как да получите петно ​​от кожен диван

Как да получите петно ​​от кожен диван
Как да получите петно ​​от кожен диван

Видео: FACE FIRMING SKIN TIGHTENING FACIAL BOTOKS AND LOOK 16 BUT YOU ARE 60 WITH BANANA, EGG AND COLGATE 2024, Юли

Видео: FACE FIRMING SKIN TIGHTENING FACIAL BOTOKS AND LOOK 16 BUT YOU ARE 60 WITH BANANA, EGG AND COLGATE 2024, Юли
Anonim

Кожен диван изглежда страхотно в хола, той съчетава стил и изящество. В допълнение, такива мебели се характеризират с износоустойчивост и издръжливост, добри технически характеристики и издръжливост при употреба. Всеки диван, включително и кожа, се нуждае от известни грижи. За да почистите кожените мебели от мръсотия, трябва да спазвате няколко основни правила.

Image

Ще ви трябва

  • - памучна материя

  • - алкохол

  • - естествен сапун

  • - памучни подложки,

  • - лед

  • - лепкава лента.

Инструкция за употреба

1

Ако случайно сте разлели течност върху любимия си кожен диван, не се притеснявайте, вземете веднага влажна кърпа и веднага се опитайте да премахнете всякакви замърсявания от повърхността на мебелите. Не позволявайте пълнител да проникне в основата. Премахнете разлятото вино или кафе веднага с абсорбираща хартия или марля, избършете областта с памучна кърпа, леко навлажнена със слаб алкохолен разтвор.

2

Петната от мръсотия могат да бъдат отстранени с нормален разтвор на сапун (сапунът трябва да е естествен). За начало разтрийте петното с влажна кърпа, след това накиснете памучна подложка в сапунена вода и разтривайте мръсотията с кръгово движение. Изсушете със суха кърпа мокро място, без да е необходимо да търкате и натискате силно. Не използвайте ацетон и терпентин, абразивни пасти и прахове за почистване на кожения диван - те могат да развалят тапицерията, което ще доведе до повреда на мебелите.

3

Случайно открихте пръчка от дъвка върху кожената тапицерия на дивана - няма проблем, вземете парче лед от фризера, поставете го в найлонов плик и го прикрепете към дъвката. Изчакайте да се втвърди правилно и след известно време внимателно го изстържете с тъп предмет.

4

Често децата оставят петна от химикалки от филц и химикалка върху кожени мебели след рисуване. Следите от мастило могат да бъдат премахнати с лепяща лента, залепете я върху мръсотията, натиснете здраво и издърпайте. Следите от химикалки от филц са добре елиминирани с парче памучна вата, напоена с алкохол. Впоследствие третирайте мястото на замърсяване със стеаринова гъба.

Полезни съвети

Преди да използвате какъвто и да е почистващ кожен диван, проверете първо на малък, по-малко забележим участък от кожата. Ако реакцията не последва, тогава можете спокойно да продължите към елиминирането на петна. Кожените мебели изискват редовно прахосмукване и влажна кърпа. Това е необходимо, за да поддържате кожения продукт чисти пори.

петна върху кожен диван