Logo decormyyhome.com

Как да намерите място на дънки

Как да намерите място на дънки
Как да намерите място на дънки

Видео: Как да сгъваме дрехи, за да пестим място 2024, Юли

Видео: Как да сгъваме дрехи, за да пестим място 2024, Юли
Anonim

По нещата периодично остават различни видове петна. Има няколко прости и ефективни начина да извадите мръсотията от деним. Доказани народни рецепти ще ви помогнат в това.

Image

Ще ви трябва

  • - хартиена салфетка;

  • - препарат за миене на съдове;

  • - средство за отстраняване на петна;

  • - ацетон, терпентин, бензин, разтворител;

  • - глицерин;

  • - прах за пране;

  • - мляко;

  • - вода.

Инструкция за употреба

1

Ако петното е напълно свежо, го изтрийте веднага с хартиена кърпа или носна кърпа. По този начин ще улесните по-нататъшното му премахване от деним. Запомнете: колкото по-бързо изпратите дънките за обработка, толкова по-добри ще постигнете.

2

Почистете петната по дънките с препарат за миене на съдове. Той перфектно премахва различни видове замърсявания, включително мазнини. За да направите това, нанесете малко количество върху кухненска гъба. След това обработете необходимата зона върху дънките. Оставете почистващия препарат за 20-30 минути. Измийте продукта си в топла вода. Изплакнете дънките си с хладна вода и подсушете.

3

Опитайте да премахнете петното с терпентин, ацетон, бензин или разредител. Не забравяйте да носите гумени ръкавици преди работа. Внимателно нанесете някой от изброените продукти върху замърсената зона, като започнете от краищата на петна и се насочите към центъра. За целта използвайте памучен тампон (диск). След 10-15 минути разтегнете дънките с малко добавена пудра. Този метод ще премахне дори стари петна.

4

За да премахнете петна по дънки, използвайте модерни средства за отстраняване на петна. Можете да закупите този инструмент в отдела за битови химикали или в специализиран магазин. Съгласно приложените инструкции, нанесете средство за отстраняване на петна върху замърсената зона. След препоръчаното време отстранете останалия продукт с топла вода. Преди употреба не забравяйте да прочетете инструкциите и препоръките за употреба.

5

Ако дънките имат петно ​​от мастило, третирайте замърсената зона с глицерин. За да направите това, нанесете го в продължение на 40-60 минути, след което изплакнете останалата част от продукта със подсолена топла вода.

6

Опитайте също да премахнете петна от мастило с кисело мляко. За целта го загрявайте на слаб огън за 5-7 минути. Поставете дънките в топло мляко. След 1-2 часа разтегнете елемента с малко добавка на прах.