Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна в банята

Как да премахнете петна в банята
Как да премахнете петна в банята

Видео: КАК ДА ПРЕМАХНЕМ ЧЕРНИТЕ ТОЧКИ ЛЕСНО? 2024, Юли

Видео: КАК ДА ПРЕМАХНЕМ ЧЕРНИТЕ ТОЧКИ ЛЕСНО? 2024, Юли
Anonim

Банята е място с висока влажност, поради което при лоша грижа за помещението може да се появи множество замърсявания в нея. Това е черна плесен по шевовете между плочките, в ставите на стената и банята, тавана и мебелите. И ръжда, варовик по водопроводни предмети. Гъбичките разпространяват вредни спори във въздуха, а ръждата разяжда металните повърхности. Ако видите петна в банята, незабавно започнете да почиствате.

Image

Ще ви трябва

  • - четка, гъба, парцал, гумен скрепер;

  • - средства за отстраняване на мухъл;

  • - препарат за почистване на ръжда;

  • - средство за почистване на варови и минерални отлагания;

  • - оцет;

  • - лимонена киселина;

  • - хлор;

  • - терпентин;

  • - гумени ръкавици.

Инструкция за употреба

1

Носете гумени ръкавици, отворете вратата на банята и започнете да чистите. Първо почистете петна от черна плесен от всички повърхности. Пригответе се за факта, че ще има много от тях. Гъбичката обича да се настанява под мивката, банята и тоалетната, на тръбите (особено ако те често са покрити с кондензат). Не трябва да се задоволявате с лесно почистване на видими петна - проучете всички недостъпни места.

2

Използвайте специализирани продукти за почистване на плесени като Tilex, AllerMold, Delu, Neomid и други. Внимателно прочетете инструкциите на производителя. Обикновено такъв инструмент се прилага върху замърсена повърхност, оставяйки подходящото време (от 5 минути до 2 часа, в зависимост от марката антисептик и материала, който се почиства). След това унищожените гъбички и химически остатъци трябва да се измият с чиста вода.

3

Друг вариант е самостоятелно да се приготви дезинфекционен разтвор на белина, белота или белина, съдържаща хлор. Обработените с хлор повърхности дълго време няма да бъдат подложени на "набези" на гъбичките. Смесете перилния препарат с вода в равни части и го третирайте със замърсени места в банята.

4

За отстраняване на големи петна по мебели, тавани, врати и др. използвайте широка четка с полутвърди четки. На деликатните повърхности използвайте гумен скрепер, но пукнатините трябва да се почистват със стара четка за зъби.

5

Ако на мивката и банята се появят петна от вар, обработете ги с промивен препарат за почистване на вар и минерална скала. Можете да използвате импровизирани средства - например терпентин или вряла вода с оцетна киселина.

6

За да се справите с петна от ръжда върху водопроводно оборудване, купете кисел препарат под формата на течност или паста (като "Тоалетно пате", "Санитарен"). Опитните домакини успешно използват доказани народни средства. Топъл оцет и воден разтвор на лимонена киселина се справят добре с ръжда. Ако сте успели да премахнете всички петна в банята, старателно изплакнете повърхностите от остатъците от почистващи химикали.

7

За да улесните почистването на банята си в бъдеще, грижете се за нея редовно. Основното в този бизнес е да се отървете от висока влажност. Стаята трябва редовно да се проветрява, особено след водни процедури. ВиК и вентилация трябва да са в добро състояние.

Полезни съвети

Когато ремонтирате банята, използвайте съвременни строителни материали с антисептици, които ще предотвратят появата на гъбички. Това е грунд, разтвор за плочки. Използвайте бои, които не пропускат влага - но не и на водна основа.

Грижа за банята