Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от пух

Как да премахнете петна от пух
Как да премахнете петна от пух

Видео: Как да премахнем петна за искрящо бяло пране с Terra Wash+Mg? 2024, Юли

Видео: Как да премахнем петна за искрящо бяло пране с Terra Wash+Mg? 2024, Юли
Anonim

Нежеланите петна по пухеното яке могат да бъдат премахнати по различни начини. В този случай е необходимо да се спазват всички препоръки и съвети, тъй като поради неправилно почистване може да останат петна.

Image

Ще ви трябва

  • - сапун;

  • - почистващ препарат (прах);

  • - лимонов сок;

  • - амоняк;

  • - водороден пероксид;

  • - сол;

  • - сода за чай;

  • - вода;

  • - кухненска гъба (памучен тампон).

Инструкция за употреба

1

Ако не сте сигурни в положителния резултат от използването на народни рецепти, дайте на пухеното яке химическо чистене. Опитните занаятчии, проучили произхода и степента на замърсяване на петна, ще изберат необходимите инструменти за почистване на продукта.

2

Ако степента на замърсяване на пухеното яке е незначителна, използвайте сапунен разтвор. В този случай не е необходимо да измивате продукта напълно. За да приготвите разтвора, смесете 2 супени лъжици сапунена стружка с 1 чаша топла вода. Навлажнете кухненска гъба в получената консистенция и разтрийте замърсената зона, движейки се от краищата на петното до центъра. След това изплакнете областта с чиста вода. Не забравяйте: премахването на стара мръсотия е много по-трудно, така че опитайте незабавно да обработите продукта.

3

Също така лимоновият сок ще ви помогне да премахнете петно ​​по надолу якета. Поставете го върху замърсената зона и оставете за 30-40 минути. След това изплакнете продукта с малко количество почистващ препарат.

4

Опитайте се да премахнете силно замърсяване от пухеното яке, като използвате разтвор на амоняк и водороден пероксид. Смесете тези компоненти в равни пропорции. Внимателно нанесете сместа върху замърсената зона с кухненска гъба или памучен тампон. След 30-40 минути изплакнете продукта с топла вода. Ако е необходимо, повторете процедурата отново.

5

Мазно петно ​​от пух надолу ще ви помогне да премахнете физиологичния разтвор. За да направите това, разредете 1 супена лъжица трапезна сол с малко количество топла вода, докато се получи консистенция на пулпа. Поставете готовия продукт върху петното и оставете за 40-60 минути. Отстранете остатъците с твърда четка. Изплакнете артикула със сода за чай.

6

След като сте отстранили петното, подсушете пухеното яке. За целта го окачете на балкона (лоджия) или в добре проветриво място.