Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от атласа

Как да премахнете петна от атласа
Как да премахнете петна от атласа

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли
Anonim

Сатенената материя изглежда привлекателна и е идеална за шиене на ваканционни рокли. Ако откриете петно ​​по дрехите си, опитайте се да го премахнете възможно най-бързо. Освен всичко друго, не изпускайте от поглед факта, че атласът изисква внимателно измиване.

Image

Ще ви трябва

Картофено нишесте, хартиени кърпи, желязо, терпентин, бял спирт, мляко, средство за отстраняване на петна.

Инструкция за употреба

1

Отстранете мазните петна с адсорбенти - картофено нишесте, натрошена креда или талк. Нанесете върху замърсена зона от плат, покрийте с хартиена кърпа или бяла кърпа и сложете товара. Оставете го в това положение за няколко часа. Намажете праха преди измиване.

2

Поставете тъканта плоска върху дъската за гладене. Използвайте попивателна хартия или тъкан от долната и предната страна на замърсената зона. След това изгладете петното. Сменяйте кърпичките, докато почиствате. След това измийте сатена в пералнята в нежен режим с прах за упорити петна.

3

Използвайте терпентин за премахване на следи от червило и фон дьо тен. Навлажнете памучна подложка в разтворител и избършете петното от краищата до средата. След това изперете дрехите, както обикновено. Ако тъканта не може да бъде почистена първия път, повторете процедурата отново.

4

Почистете петна от мастило, както следва. Изсипете топло мляко в леген и натопете замърсената област от тъкан. Оставете за малко. Докато петното се отстрани, сменете течността. След това изплакнете дрехите си в течаща вода и измийте в топъл сапунен разтвор.

5

Избършете петролното масло с бял спирт. Точно преди употреба се уверете, че този продукт не повреди материала. За да направите това, нанесете няколко капки разтворител върху шева на дрехите и изчакайте 5-7 минути. Ако през този период не се е случило нищо лошо с тъканта, продължете да почиствате. Навлажнете памучен тампон в бял спирт и нанесете върху петното от боята. След известно време отстранете замърсяването. Изплакнете сатена в течаща вода и измийте.

6

Изплакнете петното от кръв под поток студена вода. Когато тъканта е чиста, измийте с високо активен прах. Предварително измийте петна от кръв с сапун за пране или за отстраняване на петна.