Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от дъвки

Как да премахнете петна от дъвки
Как да премахнете петна от дъвки

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли
Anonim

Всеки човек поне веднъж се е сблъсквал с такава неприятност като петна от залепване на дъвка върху дрехите. Най-често това се случва след пътуване с градския транспорт. Дъвката не прониква в тъканните влакна, но да се отървете от такива петна е доста трудно. Съществуват обаче няколко метода за отстраняване на замърсители, които се основават на излагане на ниски температури.

Image

Ще ви трябва

  • - найлонов плик,

  • - лед (нормален или сух),

  • - алкохол

  • - четка

  • - охлаждащ аерозол "Фризер",

  • - разтворители.

Инструкция за употреба

1

Не се опитвайте да миете дрехи под гореща вода, това само ще съсипе нещата. По-добре веднага да го сложите в найлонов плик и да го поставите във фризера, докато дъвката напълно замръзне. Целият проблем с премахването на дъвката е, че тя става лепкава при стайна температура. В студа тя замръзва и изостава много по-лесно за дрехите. Извадете замърсения продукт от фризера и използвайте тъп предмет за почистване на дъвка. Останалото петно ​​може да се отстрани с памучен тампон, потопен в медицински или денатуриран алкохол. Много тъкани не могат да понасят влиянието на понижени температури, така че не се препоръчва да поставите неща с вложки от изкуствена кожа във фризера.

2

Можете също да премахнете нежеланото петно ​​от дъвка, ако поставите предмета под поток от ледена вода. Най-горният слой дъвка ще започне да се втвърдява и лесно да се отделя от тъканта. Периодично разтривайте петното под течаща вода, можете да използвате четка.

3

Ако петното се е образувало върху по-голямо нещо, например върху килим или мека мебел, също ще ви е необходима студ. В този случай ледените кубчета, предварително увити в няколко найлонови торбички, ще се поберат идеално. Нанесете студено на мястото на залепената дъвка и оставете за известно време, докато се втвърди напълно, след това внимателно почистете. Ако имате възможност да намерите сух лед, ефектът ще бъде много по-добър, а задачата ще бъде много по-лесна.

4

Следващият начин за премахване на петна от дъвка - с помощта на "Фризер". Този инструмент е предназначен за бързо охлаждане на микросхемите, може да бъде закупен в магазина за радиочасти. Принципът му на работа се основава, подобно на предишните, на замразяващата дъвка.

5

Много разтворители (рафиниран бензин за запалки, дихлороетан, диметилформамид) са в състояние да се справят със задачата и да отстранят дъвките от тъканите. За да направите това, просто нанесете продукта върху петното и стойте 5-10 минути, след което внимателно съберете дъвката от краищата до центъра. Повторете процедурата няколко пъти, ако е необходимо. Преди да нанесете определен разтворител, опитайте да нанесете малко количество върху по-малко видимата област на тъканта, за да сте сигурни, че тя не разтваря боята.