Logo decormyyhome.com

Как да получите петна от Coca-Cola

Как да получите петна от Coca-Cola
Как да получите петна от Coca-Cola

Видео: 51 Years Old But Looks Like 21 Years Old Woman Because Using  Aloe Vera Gel and Vaseline 2024, Юли

Видео: 51 Years Old But Looks Like 21 Years Old Woman Because Using  Aloe Vera Gel and Vaseline 2024, Юли
Anonim

Кока-кола често се използва за почистване на гладки повърхности от прах, мръсотия или ръжда - благодарение на състава си течността бързо се справя с мазните петна дори върху дрехите. Но да се отървете от петната, оставени от Coca-Cola, особено върху леките тъкани, не е лесно.

Image

Ще ви трябва

  • - специално средство за отстраняване на петна;

  • - лимонена киселина;

  • - глицерин;

  • - амоняк;

  • - разтвор на боракс;

  • - лимонов сок;

  • - сол;

  • - оцет;

  • - яйчен жълтък;

  • - оксалова киселина.

Инструкция за употреба

1

Опитайте се да попълните повредената вещ или предмет със специални почистващи препарати - има спрейове за отстраняване на петна от кафе, кока-кола, плодов сок, ръжда и др. След известно време разтрийте петното с мека четка или измийте със сапунена вода.

2

Ако нещото е бяло, тогава опитайте да премахнете петното от Coca-Cola с каша от лимонена киселина - разредете сухия прах с вода до състоянието на пастата и намажете повредената зона с получената смес. Оставете състава да кисне 3 часа, след това изплакнете продукта в студена вода и измийте по обичайния начин.

3

Смесете глицерин и амоняк - този състав се счита за универсален за отстраняване на петна от храната. За две чаени лъжички глицерин се нуждаете от 1/4 чаена лъжичка амоняк. Навлажнете памучен тампон със смес и изтрийте петното.

4

Опитайте се да почистите цветните тъкани с 10% разтвор на боракс. Навлажнете памучна подложка в нея и внимателно разтрийте петното от Coca-Cola. След това навлажнете петното с разтвор на лимонена киселина (прах, разреден с вода) или лимонов сок, измийте със студена вода. За да освежите цвета на тъканта, изплакнете предмета в подсолена или подкиселена вода с оцет. Можете също да опитате да използвате смес от яйчен жълтък и глицерин, за да почистите цветните тъкани - намажете петното с него и оставете състава върху тъканта в продължение на няколко часа.

5

Вземете малко оксалова киселина и я смесете с лимонена киселина (1: 2), изсипете сместа в чаша вода и изчакайте, докато зърната се разтворят напълно. Поставете бяла хартия под петното и като леко навлажнете кърпата, обработете дрехата, докато петното не стане по-светло. Сега измийте предмета по обичайния начин.

6

Опитайте се веднага да измиете прясно петно ​​- разтрийте го с мокра четка и го изстискайте в кърпа, като премахнете останалата течност. Пригответе течна каша от сол и вода, нанесете я върху петно, оставете за половин час. Измийте напоеното с студена или леко топла вода със сапун. Отстранете останалите петна с глицерол - намокрете гъба в него и намажете тъканта с удари. Измийте вещта отново в пералнята или ръчно с помощта на почистващ препарат. Изплакнете тъканта добре няколко пъти.