Logo decormyyhome.com

Как да премахнете избледнели петна

Как да премахнете избледнели петна
Как да премахнете избледнели петна

Видео: 3 Лесни начина да премемахнем петната от лицето ни 2024, Юли

Видео: 3 Лесни начина да премемахнем петната от лицето ни 2024, Юли
Anonim

Петна се появяват поради неправилно измиване. Въпреки това, не изхвърляйте веднага разваленото нещо. Опитайте се да премахнете неприятните петна у дома с помощта на импровизирани средства.

Image

Ще ви трябва

Избелване, отстраняване на петна, Антилин, медицински алкохол, лимонена киселина, трапезна сол, картофено нишесте, прах за упорити петна, амоняк.

Инструкция за употреба

1

Ако на бели неща се появят избледнели петна, използвайте белина. Разредете средства в леген с гореща вода и потопете дрехи. Оставете за 20 минути. След това извадете и изплакнете обилно. Използвайте средство за отстраняване на петна като Vanish за измиване на цветни предмети.

2

Измийте избледнелото нещо със специална пудра - Antilin. Можете да го закупите в магазин за хардуер или голям супермаркет. Разредете праха в топла вода и накиснете дрехи. След 15-20 минути измийте и изплакнете обилно. Антилинът може да измие дори цветни неща.

3

Използвайте алкохол за отстраняване на избледнели петна от цветна тъкан. Налейте топла вода в леген и добавете алкохол - 100 мл на 2 литра течност. Накиснете разтворените дрехи в получения разтвор за 1 час. След това време изплакнете продукта в течаща вода и измийте както обикновено.

4

Вземете 2 чаени лъжици трапезна сол, 1 супена лъжица картофено нишесте, лимонена киселина и прах за пране при упорити петна. Разбъркайте старателно и добавете малко количество топла вода, така че да се получи каша. Обърнете дрехите от грешната страна и нанесете сместа върху избледнели петна. Оставете в това състояние за 12 часа. След измиване на третираните зони с течаща вода, измийте с високо активен прах.

5

Накиснете дрехите си в горещ разтвор на амоняк. За да направите това, вземете голям контейнер, изсипете гореща вода в него и добавете 100 ml амоняк. Накиснете продукта в разтвор за 15-20 минути. След това изплакнете обилно няколко пъти в течаща вода.

6

Ако у дома не сте успели да премахнете избледнели петна, свържете се с химическо чистене. Професионалистите ще третират повреденото облекло със специални препарати, които развалят външния вид на продукта и ефективно премахват примесите.