Logo decormyyhome.com

Как да извадим глина от килима

Как да извадим глина от килима
Как да извадим глина от килима

Видео: This Could Be Your First Planted Tank - Beginners' Guide for a NANO AQUASCAPE 2024, Юли

Видео: This Could Be Your First Planted Tank - Beginners' Guide for a NANO AQUASCAPE 2024, Юли
Anonim

Малките деца обичат да извайват различни занаяти от пластилин. По време на такива часове детето развива фини двигателни умения и мислене. Но поради небрежно боравене с глина върху килима могат да се образуват петна, които трудно се отстраняват.

Image

Ще ви трябва

Лед, бял спирт, ацетон, рафиниран бензин, почистващ препарат, почистващ интериор на автомобила, спрей за замразяване.

Инструкция за употреба

1

Вземете кубчета лед или замразени храни. Поставете ги в чиста пластмасова торбичка и прикрепете към оцветеното място за известно време. Восъкът и глината, които съставляват пластилин, бързо се замразяват, което допринася за ефективното отстраняване на замърсяването. Вземете пластмасовия нож, който се доставя с пластилина и внимателно изстържете от петното. Когато килимът е напълно чист, намалете купчината. Ако за първи път не беше възможно да премахнете пластилин, повторете стъпките от началото.

2

Използвайте бял спирт, рафиниран бензин или ацетон, за да премахнете мазните следи от пластилин. Намокрете гъбата с пяна в разтворителя и изтрийте петното. След няколко минути избършете замърсената зона от краищата до средата. Избършете третираната зона с гъба, навлажнена в разтвор. Накрая изплакнете килима с чиста вода. Преди употреба се уверете, че разтворителят не повреди материала. Поставете няколко капки от продукта върху незабележима зона на килима и оставете за 10 минути.

3

Пригответе сапунен разтвор, за да премахнете следи от пластилин. За целта изсипете топла вода в леген и разбъркайте малко количество почистващ препарат. Почистете добре повредената зона на килима с гъба от пяна, навлажнена с течност. Когато петното изчезне, избършете килима с влажна кърпа от микрофибър.

4

Нанесете почистващ интериор за автомобил върху петна от пластилин. Оставете за малко. След това измийте сапуна с влажна кърпа. Преди да използвате този инструмент, внимателно прочетете приложените инструкции или се консултирайте с продавача.

5

Използвайте спрей за замразяване, ако няма лед под ръка. В допълнение, това е най-ефективният и бърз начин за премахване на пластилин. Нанесете върху оцветена зона от килим. След това изстържете втвърдения пластилин с остър предмет.