Logo decormyyhome.com

Как да премахнете неприятната миризма на обувките

Как да премахнете неприятната миризма на обувките
Как да премахнете неприятната миризма на обувките

Видео: ДРЕХИ ВТОРА УПОТРЕБА 👚 - ПРЕДИМСТВА, НЕДОСТАТЪЦИ И СЪВЕТИ ЗА ПАЗАРУВАНЕ + ПОСЛЕДНИ ПРИДОБИВКИ. 👕 2024, Юли

Видео: ДРЕХИ ВТОРА УПОТРЕБА 👚 - ПРЕДИМСТВА, НЕДОСТАТЪЦИ И СЪВЕТИ ЗА ПАЗАРУВАНЕ + ПОСЛЕДНИ ПРИДОБИВКИ. 👕 2024, Юли
Anonim

Неприятната миризма, излъчвана от обувките, понякога води до отчаяние на хората. Отвратителната смрад може да разпространи не само износени обувки, но и току-що купени. Желанието на човек да се отърве от този „минус“ е естествено и разбираемо, защото след като помиришат, хората около вас може да си помислят, че човекът е нечист.

Image

Ще ви трябва

  • - водороден пероксид;

  • - памучен тампон;

  • - дезодорант за премахване на миризмата;

  • - оцет;

  • - калиев перманганат.

Инструкция за употреба

1

Ако чифт обувки, донесени от магазина, мирише неприятно, те могат да бъдат избърсани с памучна подложка, навлажнена с водороден прекис, и след това да се проветрят. Използването на дезодорант за премахване на миризми, който е най-добре да се купи веднага в магазин за обувки, също може да помогне.

2

По-трудно е да премахнете вонята на стари обувки, тъй като миризмата на пот се смесва с миризмата на материал и химикали. Не забравяйте да носите правилно обувки и да се грижите за тях, тогава можете да предотвратите появата на тази воня. Не носете един и същ чифт обувки всеки ден; сменете го, за да може да изсъхне и да се проветрява. Също така сменете чорапи или чорапи, които абсорбират потта ви.

3

Ако миризмата все още се появи, опитайте да измиете обувките (естествено, ако са направени от материал, който позволява да се подлага на такава обработка). Маратонки, балетни обувки, изработени от плат, чехли или маратонки, могат да се перат в пишеща машина или в сапунена вода. Изсушете ги старателно след това.

4

Изсушавайте ежедневно обувките си след носене, можете да използвате специална UV сушилня за това. Ултравиолетът не само бързо ще изсуши обувките или ботушите ви, но и ще унищожи бактериите, появили се в стелките.

5

Чистите стелки ще помогнат не само да се отървете, но и да предотвратите миризмата. Те трябва да се сменят възможно най-често. След всяка разходка третирайте вътрешността на обувката с антибактериални дезодоранти. Те предотвратяват растежа на бактериите, убиват ги. Някои от тези инструменти трябва да бъдат размити непосредствено преди да излезете, а понякога се налага да боравите не само с обувки, но и с крак.

6

Както при новите обувки, памучна подложка, навлажнена с оцет, водороден прекис или калиев перманганат, може да се използва за лечение на неприятна миризма на повърхността на ботуши или обувки. След обработката обувките трябва да бъдат добре изсушени и проветрени и едва след това да се използват отново.

Полезни съвети

Естествено, най-добре е да използвате обувки, изработени от естествени материали, тъй като в синтетиката краката се потят много по-интензивно.

Свързана статия

Как успешно да се отървете от неприятната миризма на обувките

от неприятна миризма в обувките