Logo decormyyhome.com

Как да изтеглите брашно червей

Как да изтеглите брашно червей
Как да изтеглите брашно червей

Видео: Торта Зимна приказка - без печене и без брашно! Съчетание от ядки, плодове и нежни млечни вкусове! 2024, Юли

Видео: Торта Зимна приказка - без печене и без брашно! Съчетание от ядки, плодове и нежни млечни вкусове! 2024, Юли
Anonim

Ако вие, решавайки да печете палачинки, намерите бели червеи в торбичка с брашно, вие, разбира се, без колебание хвърляте цялата торбичка в кошчето. И това поведение ще бъде правилно, но само наполовина, защото с голяма степен на вероятност брашневият червей успя да удари останалите продукти в кухнята и за да го извадите, ще трябва да опитате много.

Image

Ще ви трябва

  • - почистващ препарат;

  • - вода;

  • - оцет.

Инструкция за употреба

1

Както подсказва името, брашнестите червеи обикновено започват в брашно, но не непременно само в него. Всякакви продукти от зърнен произход - трици, зърнени храни, нишесте и др. - могат да бъдат засегнати. Тези червеи не са пълноценни червеи в биологичен смисъл, а просто ларвите на така наречения брашен бръмбар - черно насекомо с размери от 10 до 18 мм, разпространено почти по целия свят. Ларвите му могат да достигнат размери до 4 см, нишестето е необходимо за тяхното хранене, което обяснява любовта на този вид насекоми към зърнени култури и техните производни. Брашнестите червеи се появяват на светлина от яйца, положени от женския бръмбар в доста големи количества. Малкият размер на яйцата - от 1 до 2 мм - и лепилото, което ги покрива, позволяват на съединителя перфектно да се маскира в брашното и да остане незабелязан, докато се появят пълзящи ларви.

2

Колкото и шокиращо да е откриването на брашни червеи, не бива да се укорявате. Причината за появата им няма нищо общо с липсата на хигиена в кухнята. С почти сто процента сигурност може да се твърди, че продуктът е бил заразен при закупуване на поне брашно от яйца на бръмбар. Така че, появата на червеи беше само въпрос на време. Но да започнеш да действаш, трябва да бъде незабавно. Първата стъпка е да се инспектират всички шкафове и хранителни запаси за откриване на червеи. Разбира се, всички засегнати продукти трябва незабавно да бъдат изхвърлени. След това ще трябва да измиете всички кухненски мебели, като обърнете специално внимание на ъглите и ставите. В идеалния случай те трябва да се заливат с оцет, за да не се даде един-единствен шанс на оцелелите ларви. След две седмици лечението трябва да се повтори отново в същия ред.

3

Невъзможно е напълно да се предотврати появата на брашни червеи в кухнята, тъй като всеки пакет брашно може да съдържа тези паразити или техните яйца. Но ако веднага изсипете закупения продукт в плътно затворени стъклени или пластмасови буркани, изчакайте поне 1-2 седмици преди да го използвате и не забравяйте да пресеете брашното, преди да го добавите в тестото, можете не само да останете уверени в чистотата на продукта, но и да спестите останалото резерви в случай, че паразитът все пак е успял да влезе в апартамента ви.

Обърнете внимание

Ако трябва да използвате продукт, който току-що сте закупили, можете да го изпратите преди готвене за няколко часа във фризера. Това ще убие яйцата на бръмбара, а последващият скрининг ще ви помогне да ги премахнете от продукта.

Полезни съвети

Брашнестите червеи обичат влажните и топли места, затова е необходимо да се съхранява храна в такива условия, така че ларвите да нямат нито един шанс за оцеляване.