Logo decormyyhome.com

Как да премахнете бели петна по мебелите

Как да премахнете бели петна по мебелите
Как да премахнете бели петна по мебелите

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли
Anonim

Основният недостатък на полираните мебели е, че на тях ясно се виждат различни повреди, като драскотини или бели петна, появили се от горещи предмети. Всичко това, разбира се, може да бъде премахнато, като придадете на мебелите първоначалния си вид.

Image

Ще ви трябва

  • - парафин;

  • - восъчна пръчка;

  • - метална вата;

  • - червено вино;

  • - ленено масло;

  • - салфетка.

Инструкция за употреба

1

За да премахнете дребните драскотини от полираните мебели, смесете равни количества червено вино и зехтин. Нанесете получената смес върху повредени места и оставете за известно време, за да може течността да се абсорбира. След това, като използвате кръгови движения със суха и чиста кърпа, избършете третираната зона.

2

При поправяне на дълбоки драскотини по мебелите е необходим пълнител, който е материалът, с който са боядисани мебелите. Първо лекувайте драскотина с алкохол и подсушете. След това внимателно боядисвайте или лакирайте с четка, оставете да изсъхне и след това смесете. В допълнение, като пълнител може да се използва восъчна пръчка, която се предлага в търговската мрежа. За да работите с восъчна пръчка, загрейте острието на ножа и го дръжте близо до него, така че да се нагрява. След това внимателно напълнете драскотината с восък, докато не е точно над повърхността на мебелите. След ремонта оставете пластира да изсъхне, отрежете всички излишъци с остър предмет (например острие) и внимателно полирайте.

3

За да премахнете бели петна от полирани мебели от горещи предмети, вземете парче парафин с восък и разтрийте добре повредената зона. След това го покрийте с преминаваща хартия и натиснете надолу с гореща ютия. Повторете процедурата, докато петното напълно изчезне. След това избършете третираната зона с кърпа.

4

Можете да се отървете от бели петна по повърхността на мебелите чрез шлайфане. За целта вземете метална вата номер 000 или 0000, намокрете в минерално или ленено масло и избършете петното. След това отстранете останалото масло с чиста кърпа. За да възстановите блясъка на мебелите, вземете почистващ препарат за автомобилна боя и, като го приложите върху тъканта, втрийте бялото петно ​​с кръгово движение.

как да се отървете от петна по мебелите