Logo decormyyhome.com

Как да отглеждате глициния

Как да отглеждате глициния
Как да отглеждате глициния

Видео: Глициния 1 Размножение семенами. 2024, Юли

Видео: Глициния 1 Размножение семенами. 2024, Юли
Anonim

Wisteria е великолепна широколистна лоза, която се цени най-много заради своята цитрусовидна и ажурна зеленина, както и за дълго време на цъфтеж. Красотата на това растение е просто невероятна, благодарение на своя пищен люляк цвят. Глицинията е чудесна за декориране на веранди и тераси. И така, как да отглеждате глициния във вашия район?

Image

Инструкция за употреба

1

За да засадите глициния, трябва да изберете правилното място, тя трябва да бъде защитена от вятъра и достатъчно слънчева. Що се отнася до почвата, в това отношение глицинията не е особено взискателна и може да расте на почти всяка земя. Но расте по-добре на умерено влажна, леко алкална, лека и богата на хранителни вещества почва.

2

Размножаването на глициния става чрез наслояване, семена, стъблови и коренови резници. Най-често любителите на градинарството извършват лятно или пролетно развъждане, използвайки наслояване. Ако сте решили да закупите разсад от глициния от определен сорт за засаждане, тогава не забравяйте да се уверите, че те са добре присадени, в противен случай можете да видите само първия и не буен цъфтеж след няколко години.

3

Семената от глициния трябва да се засаждат в плоски саксии през пролетта - началото на март. Почвата за това трябва да се състои от една част пясък, четири части широколистна земя и една част от тревна земя. Семената на китайската глициния покълват само при пълен мрак при температура от + 20-25ºC. След 3-4 седмици ще видите първите издънки на глициния, а след още 1-2 седмици вече могат да се поставят на светло място. Но се опитайте да ги затъмните от слънцето.

4

След като разсадът от глициния има два силни листа, те могат лесно да се гмуркат с пръст от пръст, за да не се наруши кореновата система. Веднага залейте разсада със слаб разтвор на калиев перманганат. След като заплахата от замръзване премина, растението се извежда на улицата.

5

Глицинията трябва да бъде намалена в периода от март до април. Нарежете на резници годишните узрели издънки, дължината на които трябва да бъде 20-25 сантиметра. Те се вкореняват в почвата, състояща се от една част хумус, една част пясък, една част торф и три части катран земя.

6

Периодично подхранвайте растенията, редувайки минерални торове и органични. От минералната горната превръзка Kemira Lux е най-подходяща; органична превръзка, инфузия на моллен в съотношение 1:20. Към почвата се добавя и разтвор на креда, разреден с вода (100 грама тебешир на кофа вода).

7

Глицинията се засажда от резервоара във вече подхранената и оплодена почва през пролетта, когато преминава заплахата от замръзване. В продължение на няколко месеца растението може да не показва признаци на живот, първите години преминават към растежа и образуването на дълги лози, които впоследствие стават дървесни и образуват плетени стволове. Понякога те достигат 20 метра височина и 15 сантиметра в диаметър.

как да отглеждате глициния от семена