Logo decormyyhome.com

Как да мием баня

Как да мием баня
Как да мием баня

Видео: БАНЯ своими руками САМЫЙ доступный вариант 2024, Юли

Видео: БАНЯ своими руками САМЫЙ доступный вариант 2024, Юли
Anonim

Чистата баня е приятна и удобна. Редовното почистване на тази част от апартамента е просто необходимо, тъй като водопроводът се измива по-лесно седмично, отколкото по-късно премахване на стари петна от ръжда и сапунени отлагания.

Image

Ще ви трябва

гумени ръкавици, перилни препарати, четка, парцали, кофа

Инструкция за употреба

1

Започнете да почиствате банята от тавана и стените. Измийте добре плочките и фугите между тях. Обърнете внимание на качулката. Свалете капаците от него и почистете. Работете в гумени ръкавици и използвайте почистващи препарати в банята. Дайте предпочитание на течните почистващи препарати. Когато използвате прахове, рискувате частиците да попаднат в белите ви дробове.

2

Измийте всички рафтове, чаши, сапуни. Тук може да се натрупа сапун. За да се справите с него по-ефективно, използвайте четка, например, стара четка за зъби.

3

Почистете огледалото. Използвайте спрей за почистване на стъклото: напръскайте го по повърхността, разпределете го равномерно с кръгови движения, като обърнете специално внимание на силно замърсените зони, след което избършете с мека суха кърпа. Уверете се, че материалът не оставя влакна.

4

Измийте килимите. В зависимост от материала, от който са направени, и режимите, които поддържа вашата пералня, можете да направите това ръчно, като предварително ги накиснете или използвате домакински уреди.

5

Отиди до ваната и мивка. Водопроводът също е по-добре да се почиства с течни или гелови продукти. Следвайте инструкциите. За да премахнете тежки примеси, има смисъл да нанесете продукта, оставете го за половин час, след това разтрийте мивката, ваната, крановете и накрая изплакнете. За да предотвратите въздействието на кожата на ръцете ви от взаимодействие с почистващ препарат, работете с ръкавици.

6

Измийте пода. Вземете препарат за почистване на пода. Разтворете го в кофа с топла вода. Трябва също да измиете пода с гумени ръкавици.

7

Извадете чужди предмети, празни бутилки и ненужни опаковки от банята. Прегледайте средствата, които съхранявате в тази стая. Ако отдавна не използвате маска за лице или балсам за коса, проверете дали срокът им на годност е изтекъл и ги изхвърлете или пренаредете на видно място в гардероба.

8

Проверете количеството сапун, паста за зъби и прах за пране. Ако нещо свърши, попълнете консумативите.

Свързана статия

Как да почистите перфектно банята си: 15 неща, които не трябва да забравяте